Spirulina comprimate 500 mg - 300 cpr

Acest produs nu mai face parte din oferta magazinului.
3676 RON

Livrare nationala gratuita la comenzi peste 200 lei de la naturisti.ro   Livrare gratuita in RO la comanda > 200 lei
   Sport/Fitness > 2000 de lei

Livrare in easybox de la naturisti.ro
   Livram si in Easybox

Pretul include TVA de 9%

Descriere

Spirulina comprimate 500 mg / cpr - 300 tablete 

Spirulina (Arthrospira platensis) este o alga verde-albastruie carecreste in apele calcaroase alcaline ale unor lacuridin zone foarte insorite sieste folosita ca aliment inca din secolele 9 - 10 de populatii din Africa (Ciad, Etiopia, Nigeria).

In America Centrala si America de Sudeste cunoscuta si folosita constant in alimentatie din secolele
15 – 16 (insemnari si mentiuni facute de insotitorii lui Cortez, referitoare la populatia azteca pe care au intilnit-o atunci cind au ajuns pe teritoriul Mexicului de astazi).

Plecind de la astfel de izvoare dar si de la observatiile din zilele noastre, cercetatori din toata lumea au inceput studii aprofundate privind calitatile alimentare si nutritive ale acestei resurse naturale.

Incepind din anii prin 60 – 70 si pina in prezent au fost derulate si se deruleaza diferite studii stiintifice care pun in evidenta valoarea nutritiva exceptionala a acestei alge si chiar unele beneficii terapeutice asociate consumului constant de spirulina.

Astazi aceasta microalgaeste considerata unanim la nivel international de catre specialistii in nutritie ca fiind un superaliment, datorita continutului sau extrem de bogat in nutrienti foarte valorosi pentru metabolismul uman. Face parte din alimentatia cosmonautilor in spatiu, iar pe Pamant este nelipsita din dietele recomandate de nutritionisti in curele de slabire.

Date despre valoarea nutritiva

Aceasta planta este de departe cea mai valoroasa sursa de aminoacizi esentiali.
Spirulina contine proteine de o calitate excelenta in proportie de pina la 60 – 65% din greutatea uscata. Este singura sursa de natura vegetala care contine toti cei 8 aminoacizi esentiali (izoleucina, leucina, lizina, metionina, fenilalanina, treonina, triptofanul şi valina) care pot să menţină o stare de sănătate optimă.

Din acest punct de vedere, valoarea sa nutritiva este net superioara carnii de vita, pui sau peste (in aceste surse continutul maxim de proteina ajunge in jur de 25 – 30%).

Ca urmare, este principalul produs recomandat de specialistii nutritionisti pentru a fi introdus in dietele vegetariene, pentru ca niciun alt aliment de natura vegetala nu contine toti acesti aminoacizi esentiali, iar absenta lor din alimentatie conduce la carente si respectiv dezechilibre biochimice cu impact major asupra sanatatii omului.

NOTA: particula “esential”, fie ca se refera la aminoacizi fie ca se refera la acizii grasi, defineste molecule foarte importante pentru metabolism, pe care organismul uman NU si le poate sintetiza, nu le poate produce singur, ci trebuie sa le primeasca prin aport extern din alimente.

Printre ceilalţi nutrienti valorosi pe care ii contine, se numara:

  • beta-caroten: un continut de cinci ori mai mare de decat in morcovi si de 40 de ori mai mare decat in spanac
  • vitamina B12: sursa foarte bogata, spirulina este foarte utila pentru persoanele cu anemie pernicioasa
  • alte vitamine din complexul B, vitamina E, F, K.
  • acidlinolenic si gamma-linolenic, care reduce colesterolul “rău” LDL (lipoproteine de joasa densitate) şi previne aparitia bolilor de cardiovasculare,
  • acid arahidonic, implicat in sinteza de prostaglandine (substante cu efect antiinflamator)
  • ficocianina, antioxidant puternic care poate asigura protectie la nivel de de colon, precursor de pigmenti biliari
  • fer: forma naturala care prezinta o absorbtie excelenta, fiind astfel de mare ajutor in cazul anemiilor, in convalescenta dupa interventii chirurgicale sau pt stimularea sistemului imunitar.
  • calciu, crom, cupru, iod, magneziu, fosfor, potasiu, seleniu şi zinc.
  • clorofilă şi fibre vegetale, cu rol foarte important in reglarea tranzitului intestinal.


Beneficii ale introducerii pulberii de spirulina in dieta:

Are caracter alcalin si astfel ajuta la refacerea si mentinerea echilibrului acido-bazic din organism prin marea sa bogatie de minerale. Acest echilibru poate fi usor dereglat datorita stilului de viata modern si a alimentatiei bogate in produse procesate, iar dereglarea sa poate duce la aparitia unor boli cum ar fi oboseala cronica, depresie, reumatism, boli de piele etc.

Aduce un aport important de fer in organism dar contine şi alte substante nutritive cum ar fi vitamina E,vitamina B12, acid folic, cupru, elemente necesare pentru fixarea fierului in sange. Clorofila are o structura chimica aproape similara cu structura hemica, organismul o poate folosi usor in sinteza de hemoglobina. Punind toate aceste elemente la dispozitia organismului, spirulina se poate dovedi a fi un ajutor de nepreţuit în lupta împotriva anemiei.

Aceasta alga poate fi de ajutor şi în cazul bolilor cardiovasculare datorita continutului bogat in vitamine si oligoelemente: Vitamina F ajuta la evitarea formarii de depozite de colesterol pe artere, vitamina E reduce riscul formarii de cheaguri de sange (embolie), vitaminaA si C ajuta la combaterea sclerozei vaselor de sange iar magneziul sustine buna funtionare a muschiului cardiac.

Continutul bogat în vitamina E ajuta la regularizarea funtionarii normale a ovarelor iar vitamina A diminueaza durerile premenstruale in timp ce fierul previne oboseala si anemia care apar in perioadele premenstruale. Astfel, Dismenoreea si alte tulburari menstruale pot fi prevenite sau macar atenuate prin consum constant de spirulina.

Este un aliat de pret pentru detoxifiere la nivel cutanat, prevenind aparitia bolilor de piele. Acestea apar atunci cand glandele sudoripare şi sebacee nu reuşesc sa elimine toate toxinele din corp. Vitamina B prezenta in spirulina stimuleaza metabolismul pielii, vitamina A pe cel al glandelor sebacee iarvitamina E da elasticitate si tonicitate pielii favorizand procesul de cicatrizare.
Continutul ridicat de beta caroten influenteaza metabolismul la nivelul pielii oferindun mijloc important de lupta impotriva acneei si a altor boli ce se manifesta la acest nivel. Ea regleaza funtionarea glandelor sebacee, evita secretia excesiva si congestia acestora.

Spirulina intareste sistemul imunitar: Contine polizaharide cu rol in formarea celulelor maduvei osoase, timusului si splinei, celule care au la randul lor un rol important in lupta impotriva infectiilor. Ficocianinele si aloficocianinele care ii dau nuantele albastrui, împreuna cu antocianinele favorizeaza cresterea numarului de celulele albe, care au rolul de aparare a organismului impotriva infectiilor.

Pe de alta parte, ficocianina este unul din pigmentii biliari, substanta cu rol esential in metabolismul lipidic. Pina la 7% din masa de spirulina uscata este ficocianina. Spirulina stimuleaza drenajul hepatic si ofera un real suport pentru detoxifiere la acest nivel

Bogata in clorofila, spirulina este un puternic detoxifiant pentru colon, ajutand la curatarea acestuia de toxine. Contine de zece ori mai multa clorofila decat legumele cu frunze verzi. Clorofila ajuta la refacerea celulelor rosii din corp si furnizeazs magneziu intr-o forma usor asimilabils. Aceasta combinatie ajuta la oxigenarea fluxului sanguin si elimina toxinele din corp.

Continutul de betacaroten (precursor de vitamina A) de 10 ori mai mare decat al morcovului, de asemenea continutul in alti antioxidanţi importanţi pentru o vedere mai buna, precum zeaxantina si luteina, fac din spirulina un supliment foarte util pentru imbunatatirea vederii si chiar pentru ameliorarea bolilor de ochi.

Fiind bogata in acid gamma linolenic (GLA), ca si laptele matern, spirulina este de mare ajutor pentru copii în general si mai ales pentru cei care nu au fost alaptaţi niciodata, acidul gama linoleic fiind important pentru cresterea si dezvoltarea copiilor.

Pulberea si/sau comprimatele de spirulina santun aliat de mare efect in curele de slabire. Consumul zilnic asigura organismului detoxifierea si necesarul de nutrienti pentru refacere echilibrului biochimic intern, dupa dezechilibrele biochimice induse de curele de slabire.

Nutriţionistii recomanda ca spirulina sa fie consumata sub forma de comprimate in timpul mesei dar poate fi adaugata, sub forma de pudra, in diferite retete de sucuri cu fructe si legume, chipsuri etc., doza zilnica recomandata putand varia de la 250 mg la 5-10 g.

Forma de prezentare:

Pungi din folie de aluminiu cu sistem de autosigilare, continind fiecare cite 150g (300 comprimate a 500 mg fiecare), obtinute din pulbere extrafina de spirulina prin simpla comprimare in matrite farmaceutice.

Depozitare si pastrare:

La maxim 30 grade Celsius, ferit de umezeala si de actiunea directa a razelor de soare.

Termen de valabilitate:
In ambalaj original si in conditii corespunzatoare de temperatura si umezeala, ferite de actiunea directa a razelor de soare, 3 ani.

Dupa deschiderea ambalajului, in aceleasi conditii, 180 zile.

Produse similare:

Detalii

Greutate
0.15
Brand
Beneficii, actiune
Scaderea in greutate

Ce spun clientii

Detii sau ai utilizat produsul?
Posteaza review

Scrie-ti parerea si castiga puncte de loialitate in valoare de 1,00 RON.

Disclaimer: Continutul acestui website are un caracter informativ si nu se substituie diagnosticarilor si/sau recomandarilor medicale de specialitate. Nu trebuie sa folositi informatiile prezente in aceste pagini cu scopul de a diagnostica sau trata oricare probleme de sanatate, sau de a inlocui medicamentele si tratamentele prescrise de persoanalul medical autorizat.
Daca aveti sau credeti ca aveti afectiuni medicale sau suferiti vreo boala, adresati-va intai medicului dumneavoastra.

Important: Cititi cu atentie si in totalitate descrierea, eticheta si ambalajul produsului inainte de a-l utiliza!
Produsele pe baza de plante, suplimentele alimentare sau alte asemenea produse (denumite generic "produse naturiste") comercializate prin intermediul site-ului naturisti.ro sunt produse care se elibereaza fara prescriptie medicala. Efectele produselor variaza de la persoana la persoana in functie de stilul de viata, metabolism, varsta, stare de sanatate etc. De aceea trebuie sa cititi cu atentie toate informatiile prezentate pe cutiile sau prospectele acestor produse inainte de folosire, iar daca apar manifestari neplacute trebuie sa va adresati de urgenta medicului.
Va incurajam sa traiti sanatos, sa adoptati un stil de viata armonios, cu o dieta echilibrata, bogata in fructe si legume proaspete, o cantitate suficienta de apa, cu activitate fizica si atitudine pozitiva. Eforturile dumneavostra vor fi rasplatite cu siguranta de starea de sanatate excelenta pe care v-o dorim.

Produsele non-alimentare si serviciile comercializate pe naturisti.ro, beneficiaza de certificate de calitate si garantie, in conformitate cu legislatia in vigoare si cu politicile comerciale ale producatorului sau importatorului.

*Nota: Echipa naturisti.ro face eforturi permanente pentru a pastra acuratetea informatiilor din acest site. Uneori acestea pot contine inadvertente. Pozele prezentate pe site au un caracter informativ si nu creeaza obligatii contractuale. Unele specificatii sau pretul pot fi modificate de catre producator fara preaviz sau pot contine erori de operare.
Ofertele prezenate in acest website sunt valabile in limita stocului disponibil!