L-V, orar 9-17: 037-135-3488 | 073-477-1355 | 074-478-7898  |  Istoric comenzi  |  Cont nou  |  Acces cont  |  Produse favorite  |  Contacteaza-ne

  
  
  
  
 Poze Pulbere din radacina de ginseng asiatic (Pananx ginseng) - 200 g

     
Pin It


Pulbere din radacina de ginseng asiatic (Pananx ginseng) - 200 g

SKU: 6426153000126

Pret: 51,62 RON

Indisponibil


Pretul include TVA de 9%,
Livrare gratuita in RO la comanda > 200 lei
Categoria Sport/Fitness: la comanda > 2000 de lei

Pulbere din radacina de ginseng asiatic (Pananx ginseng) - 200 g

Ginsengul asiatic (Panax ginseng) denumit si ginseng chinezesc sau corean, este o planta perena, care creste incet in flora spontana a muntilor impaduriti din nord-estul Chinei si Coreea.

Denumirea genului Panax este de origine greaca, pan = "toate", iar akos = "tratament", ceea ce simbolizeaza ca ar fi util in tratarea multor afectiuni. Cele mai vechi scrieri cu referirela utilizarea de ginseng simplu sau in combinatie cu alte plante, apar in documente chinezesti (tratate de medicina traditionala chinezeasca) incepand cu anul 2100 ien, pentru ca de la aceasta data s-a sedimentat scrierea omogena (adoptata in tot teritoriul) chinezeasca. Practica utilizarii sale este insa mult mai veche, estimata la 3-4000 de ani. Daca ar fi sa luam in consideratie doar acest fapt – si tot ar fi destul ca sa acordam acestei plante atentie si credibilitate in legatura cu efectele sale asupra sanatatii omului.

Ginsengul din flora spontana este astazi o planta protejate prin lege.

Pentru utilizare masiva in scopuri medicale, planta este in prezent cultivata extensiv in China, Coreea, Japonia,SUA si Rusia. Din astfel de culturi plantele sint recoltate si prelucrate numai dupa cel putin 4-6 ani in care sant lasate sa se dezvolte.

Statisticile arata ca in anul 2010 au fost recoltate si valorificate 80,000 tone de ginseng, evaluat dupa prelucrare la aproximativ 2,1 miliarde de dolari. Principalele piete sant China, Coreea, Japonia, SUA si mai nou Europa.

Literalmente, cuvantul "gin" inseamna om, iar "seng" simbolizeaza esenta, fiind reprezentarea ideogramica chinezeasca pentru "cristalizarea esentei pamantului in forma unui om" si se refera la aspectul radacinii, care in mod frecvent prezinta ramificatii care o fac sa semene cu corpul uman (trunchi, maini si picioare).

Din cele mai vechi timpuri principala utilizare a plantei a fost aceea de tonic general recomandat in stari de slabiciune ca cele ce apar in convalescenta sau odata cu inaintarea in varsta.
Remediile pe baza de ginseng erau nelipsite in tratarea ranitilor. Astazi sint dovedite stiintific efectele sale de stimulare a angiogenezei, proces de baza in inchiderea ranilor si refacerea tegumentelor.

Tonicele obtinute din ginseng in diferite combinatii erau omniprezente in dieta imparatilor si a elitelor din China, Japonia si Coreea, asa incat acestia nu doar ca au ajuns la varste venerabile, dar procreau fara probleme la 60 – 70 de ani. Efectele generate de ginseng sant multe, diverse si complexe.

Principalii Constituenti

Principalii constituenti biologici activi din radacinile de Ginseng sunt un amestec de saponine triterpenice denumite ginsenozide.Pana in prezent, cel putin 30 ginsenozide au fost identificate si studiate in amanunt pentru a pune in evidenta atat caile de metabolizare prin care sint transformate, cat si efectele pe care ele si metabolitii lor le genereaza in organism.

Radacinile mature, de cel putin 4-5 ani ciclu vegetativ al plantei, contin 2-3% ginsenozide..

Pe langa aceste componente s-au mai identificat si polizaharide complexe, panaxinol, polipeptide, vitamine din grupul B (B1, B2, B3, B5), vitamina C, minerale (Ca, Mg, Fe, P), microelemente (Mn, Co, Se, Zn), aminoacizi esentiali (in special arginina) polifenoli si fitosteroli etc.

Principalele utilizari ale ginsengului

Actiunea biologica si rezultatele clinice descrise in literatura de specialitate pentru produsele pe baza de Panax ginseng sunt generate de actiunea separata a fiecareia dintre aceste componente, dar si de efectul lor cumulat. Multe dintre ele se potenteaza reciproc, asa incat mecanismele de actiune sint cat se poate de complexe.

Pe baza traditiei medicinei orientale, ginseng-ul a fost si este utilizat ca:

 • tonic general fizic si psihic, pentru prevenirea urmarilor stresului prelungit, in caz de oboseala psihica si oboseala fizica, pentru combaterea surmenajului,
 • tonic in starile depresive, mai ales la varstnici, in starile de anxietate, in tulburarile de memorie, in nevroze, in stari de malnutritie si convalescenta, in starile de debilitate.
 • tonic cu efect de ameliorare a simptomelor ce apar la menopauza
 • tonic sexual pentru ambele sexe
 • adjuvant în tratamentul diabetului zaharat, datoritã efectelor reglatoare asupra metabolismului glucidelor

Actiunea adaptogena. Marirea randamentului fizic si mental

Actiunea farmacologica a produselor pe baza de Ginseng este foarte variata si complexa, dar in prezent s-a demonstrat stiintific ca mareste eficienta fizica si mentala, precum si capacitatea de adaptare a organismului la suprasolicitarea generata de conditiile adverse de mediu. Datorita acestei actiuni, produsele din Ginseng sunt folosite in medicina occidentala pentru capacitatea adaptogenica, ca tonic, energizant si stimulant al functiei cognitive, in special in situatiile de activitate mentala si fizica. Astfel de produse sant frecvent utilizate in programele de pregatire a sportivilor de performanta atat pentru competitii cat si in perioadele de refacere post competitionala sau dupa accidentari.

Actiunea ginsenozidelor este datorata, cu precadere, efectelor asupra hipotalamusului, hipofizei si suprarenalei, cu marirea producerii de glucocorticoizi (considerati ca "hormoni" ai stresului).

Un studiu recent (1996) clinic controlat prin metoda "dublu-orb" a confirmat actiunea preparatelor pe baza de Panax ginseng asupra ameliorarii calitatii vietii pe 625 pacienti de ambele sexe ca fiind superioara comparativ cu alte suplimente nutritionale.

Exista dovezi clinice care atesta capacitatea ginsengului de a sustine si intensifica productia de NO in organism, ceea ce explica atat cresterea randamentului fizic cat si imbunatatirea neta a functiei sexuale atat la barbati cat si la femei.

Sunt publice numeroase studii clinice care atesta efectul benefic al ginsengului in tratamentul disfunctiei erectile la barbati.

Actiune antiamnezica

Numeroase studii privind actiunea extractelor din Panax ginseng asupra capacitatii de intelegere si de consolidare a memoriei la sobolanii in varsta si modelele experimentale de amnezie au dat rezultate foarte bune. Efectele sunt comparabile cu efectele produselor farmaceutice specifice.

Asupra neuronilor, ginsenozidele au o remarcabila actiune de potentare si protectie, care explica si efectele produselor pe baza de Ginseng asupra fenomenului de imbatranire cerebrala.

Alte efecte asupra sistemului nervos central si periferic

Extractele selective de Panax ginseng prelungesc vitalitatea neuronilor cerebrali cultivati "in vitro". "In vivo", in doze de 200 mg/kg, saponozidele triterpenice din Panax ginseng previn cresterea temperaturii corporale si concentratia intracerebrala a corticosteroizilor in timpul stresului dat de caldura.
Alte studii au demonstrat si actiunea protectiva a preparetelor pe baza de Ginseng in toxicitatea cauzata de alcoolul etilic, fapt explicat prin cresterea activitatii alcool dehidrogenazei cu mai mult de 30%.

Actiune imunostimulanta

Ginsenozidele stimuleaza, in urma cercetarilor "in vitro", activitatea macrofagilor si mitogeneza limfocitelor B si T, avand rolul de reglare a eliberarii neurochininei (NK), a interferonului (ITF) si interleuchinei -1 (IL-1) si a interactiunii reciproce.

Actiune in fenomenele de imbatranire

Consecinta a actiunilor imunostimulante si asupra memoriei, preparatele pe baza dePanax ginseng au fost propuse fie ca atare, fie in asociatie cu alti fitocomplecsi, ca remediu in fenomenele de imbatranire.

S-a constatat:

 • influenta pozitiva prin intarzierea procesului de imbatranire a celulelor neuronale, proces care apare in special la varsta inaintata.
 • stimularea producerii de colagen, cu diminuarea vizibila a ridurilor si refacerea elasticitatii si stralucirii pielii.
 • reducerea substantiala a simptomelor legate de instalarea menopauzei la femeile de varsta a doua
 • stimularea producerii de estrogen, cu refacerea poftei de viata si a activitatii sexuale la femeile aflate la menopauza sau in perioada de premenopauza

Sunt citate si cazuri in care parul s-a repigmentat si s-a reluat cresterea in zone afectate de calvitie.

Actiune antiagreganta asupra trombocitelor

Extractele din Panax ginseng reduc formarea cheagurilor (tromboza). In urma administrarii de ginsenozide in doze cuprinse intre 25 si 100 mg/kg, oral, pe iepuri, s-a constatat stimularea producerii de prostaciclina si reducerea trombogenezei.

Actiune asupra aparatului cardiovascular

Preparatele pe baza de Panax ginseng si ginsenozidele in special sunt active in multe modele de ischemie la nivel cerebral in doze de 100 mg/kg administrate intravenos, iar la nivelul miocardului in doze de 100-200 mg/kg.

In asociere cu alte preparate pe baza de plante, actiunea asupra aparatului cardiovascular se potenteaza. Astfel, la oameni, administrarea de 200 mg de Ginseng in asociere cu Ginkgo biloba determina o reducere a presiunii arteriale, a frecventei cardiace si a agregarii plachetare. Printre efectele preparatelor pe baza de Panax ginseng, in prezent se ia in considerare actiunea asupra sistemului cardiovascular, in special de protectie in evolutia aterosclerozei.

Actiune hipoglicemianta

S-a constatat ca ginsenozidele au o actiune eficienta hipoglicemianta. Mecanismul activitatii hipoglicemiante a ginsenozidelor nu este inca elucidat complet.

De asemenea, unele polipeptide din Panax ginseng au o actiune hipoglicemianta dupa administrarea parenterala de 50-200 mg/kg, atat la animalele normale, cat si la animalele de laborator cu diabetindus experimental. Eficienta terapeutica adjuvanta a preparatelor pe baza de Ginseng a fost demonstrate clinic pe pacienti diabetici de tipul II.

Actiune in gastrite si ulcere

Preparatele pe baza de Ginseng previn formarea leziunilor in ulcerul gastric si influenteaza eliminarea Helicobacter pilori, in special prin scaderea aderentei sale la mucoasa gastrica.

Alte actiuni

Fitocomplecsii din Ginseng au actiune antioxidanta, in special asupra radicalilor liberi.

S-a semnalat si o actiune impotriva impotentei masculine datorata producerii de nitrozizi in corpii cavernosi.

FDA (USA) considera produsele pe baza de Panax ginseng ca fiind sigure si fara reactii adverse. La doze excesive pot da stari de agitate si insomnie la unele persoane sensibile.

Cura cu Ginseng se va face alternand administrarea pe durata a 30 - 90 zile, cu o pauza de 20 – 30 zile. Dupa acest interval de pauza, cura se poate relua.

Deoarece nu sunt date suficiente, se va evita administrarea la gravide, la hipertensivi si la persoanele cu afectiuni cardiovasculare grave.

Ginseng - Precautii si contraindicatii

Ginseng-ul in sine pare sa fie o planta medicinala lipsita de toxicitate, cel putin atunci cand nu se depasesc dozele obisnuite.

Preparatele de ginseng nu se administreaza concomitent cu alte medicamente stimulante, nici cu bauturi energizante sau deserturi care contin cafeina.

Este recomandata evitarea ginseng-ului in perioada de sarcina si alaptare.

Ginseng-ul se administreaza cu prudenta la bolnavii hipertensivi.

Alte posibile interacţiuni nefavorabile au fost mentionate in ce priveste: digoxina, estrogenii, corticosteroizii, inhibitorii de monoaminoxidaza, warfarina, heparina, aspirina.

Consum, dozaj, durata curei

Exista abordari diferite intre Orient si Occident.


Astfel, in medicina traditionala chinezeasca se recomanda o doza zilnica de 2 – 8 grame de pulbere de ginseng ca tonic general si 15 – 20 g pentru situatii acute.

Occidentalii recomanda 1 – 3 grame de pulbere pe zi. Este doza pe care o recomandam. Aceasta cantitate inseamna 1- 2 lingurite bine umplute.Se poate utiliza intr-o singura administrare, dimineata sau la pranz, cu cel putin 30 minute inainte de masa pentru o buna si rapida absorbtie.

Ginsengul este un stimulent al sistemului nervos central, asa ca trebuie sa se evite administrarea sa dupa ora 18.

O cura poate sa dureze 30 pana la 90 zile, urmata de o perioada de pauza de cel putin 30 zile – dupa care cura se poate repeta.

Sugestie de preparare: ginsenozidele sant substante cu gust foarte amar. Daca pulberea de ginseng va fi folosita ca atare in amestec cu apa sau ceai, consumatorii trebuie sa stie si sa se astepte la un gust amar pronuntat. Acesta poate fi:

 • atenuat, daca se bea pulberea in amestec cu lapte, sau daca peste amestecul de apa/ceai si pulbere de ginseng se adauga mieresau alt indulcitor. La fel se poate atenua gustul amar daca se amesteca pulberea de ginseng cu sucuri de fructe (mere, portocale etc).
 • anulat, daca se pune pulberea intr-un pahar gol si peste ea se stoarce suc de lamaie (2 linguri mari). Se amesteca bine si apoi se adauga apa sau ceai in cantitatea dorita (200 ml de exemplu). In aceasta varianta se poate renunta total la indulcitor. Dar daca se adauga miere, se obtine nu doar un tonic excelent ci si o limonada foarte gustoasa si reconfortanta.

Forma de prezentare, termen de valabilitate:

Pulberea din radacina de ginseng Phyto Biocare este ambalata in pungi de aluminiu plastifiat, dotate cu sistem de resigilare dupa fiecare deschidere.

Continutul net este de 200 g per punga.

Ase pastra la loc uscat, sub 30 grade Celsius, ferite de actiunea directa a razelor de soare.

In aceste conditii, termenul de valabilitate este de 2 ani pentru pungile nedesfacute, si de 90 zile dupa desigilare.

L-V, orar 9-17: 037-135-3488 | 073-477-1355 | 074-478-7898 - Comenzi telefonice
Luni-Vineri, 09:00-17:00

 


Detalii produs


Categorie: Insomnie, stres, oboseala, Tonice generale

Greutate produs: 0.2 kg.

Producator: Phyto Biocare

Cod produs - SKU: 6426153000126


  
  

  

Producatori

    

Ce spun clientii

 

Calificativ : Foarte bun (4/5) - La comenzile online nu e intotdeauna clar daca este sau nu marfa pe stoc iar daca platesti online pot aparea...

Mihaela

Vezi mai multe marturii
 
  

  
Filtrati produsele dupa producatorii distribuiti pe naturisti.roLivram gratuit comenzile de produse naturiste mai mari de 200 lei, respectiv echipamentele fitness de peste 2000 lei


naturisti.ro on Foursquarenaturisti.ro on Foursquare
Viziteaza blogul naturisti
  

  

Newsletter naturisti.ro

 
Vrei sa afli prin email despre reduceri si promotii? Aboneaza-te acum la newsletter si fii la curent cu tot ce e nou!

  

  
  
  
   
 
Informatii utile
Despre noi
Informatii Medicale
Termeni si conditii
Confidentialitate
Politica de Cookies
 
Plata si livrare
Cum cumpar
Cosul meu
Metode de plata
Transport si retururi
Livrare Internationala
Returnarea produselor
 
Asistenta
Contacteaza-ne
Intrebari frecvente
Harta site
ANPC
 
Cont client
Contul meu - login
Cont nou
Recuperare parola
Istoric comenzi
Produse favorite
Urmareste-ne si pe    
 
 
 
 
Compari.ro - ghid autentic de shopping
Ghidul tau autentic de shopping. Viziteaza site-ul naturisti.ro pe ShopMania Statistici T5 - Traffic from Google Analytics Recomandat AllShops
  
Positive SSL