Pulbere Maca si ginseng - 200 g

Acest produs nu mai face parte din oferta magazinului.
5162 RON

Livrare nationala gratuita la comenzi peste 200 lei de la naturisti.ro   Livrare gratuita in RO la comanda > 200 lei
   Sport/Fitness > 2000 de lei

Livrare in easybox de la naturisti.ro
   Livram si in Easybox

Pretul include TVA de 9%

Descriere

Pulbere Maca si ginseng - 200 g

Fisa de prezentare a produsului

Ideea de a combina intr-un singur produs doua dintre cele mai apreciate plante cu efect tonic si adaptogen cred ca este una foarte interesanta.

Rezultatul trebuie sa fie unul foarte bun, un supliment alimentar care sa aduca pentru oameni un plus de vigoare si de rezistenta fizica, o consolidare a sistemului imunitar, intarirea memoriei si a capacitatii intelectuale, o stare de bine si de confort general, tonus si pofta de viata.

Acest produs insumeaza calitatile fiecarei componente luata separat, dar aduce si un plus de eficacitate prin efectul sinergic generat de prezenta concomitenta a macamidelor si ginsenozidelor in organism. Matematic vorbind, este o situatie in care 1+1=3.

Prezentate succint, cele doua componente arata astfel:

Maca (Lepidium meyenii) sau „ginseng andin”, este o plantă erbacee bienala din familia Cruciferelor, care creste in special in Peru si Bolivia, unde este cultivata in zone din muntii Anzi, la o altitudine de 3.500 - 4.200 metri.

Este o leguma radacinoasa inrudita cu ridichea si varza

Maca este cultivata de secole pentru hipocotilul carnos, fiind folosita atit ca aliment cat si ca plantă medicinală deoarece are proprietăți nutritive și tonice exceptionale.

Ciclul de crestere al plantei este deosebit, ea nu infloreste si nu se reproduce decat din al doilea an. Comercializarea sa în stare proaspata este interzisa prin lege de guvernul peruvian.

Pentru incasi, ca si pentru populatiile andine de azi, maca era si este o planta sacra, un aliment de baza complex, care permite populatiei sa reziste mai usor intemperiilor vremii de pe inaltele platouri ale Anzilor. In Anzi, maca este gatita si consumata ca leguma in hrana zilnica.

Poate fi gatita in stare proaspata (coapta la cuptor, rasa si adaugata in mancarea gatita, fiarta si pasata in crème de legume etc), dar ca leguma proaspata poate fi gasita si obtinuta numai in apropierea zonelor inalte unde se planteaza.

Pentru pastrare, stocare si comercializare, radacina de maca se usuca. Productia medie la hectar poate ajunge si la 15 tone de radacina proaspata, dar prin uscare se reduce la aproximativ 5 tone. In aceasta stare poate fi pastrata pana la 3-4 ani.

Culturile de maca sint ecologice: la altitudinile mari la care creste, nu exista daunatori pentru care sa fie necesare pesticidele iar solul este ingrasat organic cu material produs in fermele de oi, lama si alpaca. De asemenea, frunzele plantei sint taiate la recoltare si lasate pe loc pentru fertilizarea solului.

În ultimul timp, maca este cultivată pe scară largă. Producția de maca a cunoscut o creștere spectaculoasă și este exportată în întreaga lume. Piețe importante sunt China, Japonia și Europa - unde se comercializează doar sub formă de pulbere - pur si simplu, sau in capsule medicinale.

Maca este una din plantele considerate superaliment, introducerea sa in dieta umana aducand o serie de beneficii pentru sanatatea si buna functionare a organismului.

Date stiintifice

Datele stiintifice intalnite in bibliografie precizeaza in mare un continut de 60 - 75% carbohidrati, 10 – 12% proteine, 8 – 10% fibre si 2 – 3% lipide, foarte asemanator cu cel al unor cereale ca grau sau orez.

Maca este o sursa valoroasa de aminoacizi, cei mai importanti cantitativ fiind arginina, serina, histidina, acidul glutamic, glicina, valina, fenilalanina, tirosina si treonina.

Alaturi de acestia, in pulberea de maca se gasesc acizi grasi (linolenic, palmitic si oleic), alcaloizi, tanini, polifenoli, vitamine(B1, B2, B12, C, E), saponine, sitosteroli, minerale (Ca, K, P, Mg) si microelemente (Zn, I, Mn, Cu).

Beneficiile consumului de maca pentru sanatate

Datele stiintifice demonstreaza ca pulberea de maca reprezinta o valoroasa sursa naturala de nutrienti.

Prin faptul ca se administreaza ca pulbere fina, multitudinea de componente naturale, de la aminoacizi la vitamine, minerale si alti nutrienti pot fi absorbite cu usurinta si cu randament bun.

Odata patrunsi in organism, acesti compusi biochimici actioneaza sinergic si pot genera efecte benefice la diferite nivele, intervenind in diferite procese metabolice.

Iata cateva dintre efectele citate in literatura de specialitate si atribuite consumului de maca:

  • stimularea si întărirea sistemului imunitar
  • sustinerea activitatii fizice si cerebrale
  • imbunatatirea generala a functiilor de baza ale organismului
  • revitalizarea starii persoanelor trecute de varsta a doua
  • energizeaza si creste capacitatea organismului de a rezista la efort fizic si/sau intelectual
  • lupta impotriva oboselii fizice şi mintale
  • favorizarea asimilarii nutrienţilor din dieta zilnica
  • rezistenta marita la efectul razelor UV, imbunatatirea generala a aspectului pielii
  • reducerea efectelor generate de menopauza, ca osteoporoza şi anemia
  • diminueaza problemele hormonale la femei - regleaza menstruatia, amelioreaza durerile din perioada menstruatiei, stopeaza din simptomele cauzate de menopauza.

Pulbere de maca, doza zilnica recomandata este de 3 - 5 pana la maxim 10 grame de pulbere de maca, divizate in doua sau trei administrari. Olingurita umpluta cu varf inseamna 2-3 grame

Consumul constant pe perioade de 30-40 zile de pulbere de maca, prin aportul sau de nutrienti valorosi, poate sa reechilibreze organismul din punct de vedere biochimic si energetic, sa reactiveze si sa revitalizeze functiile de baza ale organismului (inclusiv pe cea de reproducere) si instaleaza o stare generala de bine.

Consumul de maca pulbere tonifica organismul si mai ales ii creste capacitatea de a se adapta si de a rezista la conditii de stres sau de efort fizic si intelectual.

Maca este ca si ginsengul, in primul rand un tonic si un adaptogen remarcabil.

Dar dincolo de toate, ramane doar un supliment alimentar cu efecte benefice.

Nu este destinat si nu poate sa inlocuiasca o dieta variata si echilibrata si un mod de viata sanatos care include somn suficient si odihnitor, hidratare corespunzatoare si miscare in aer liber.

Pulbere Din radacina de ginseng asiatic (Panax ginseng)

Ginsengul asiatic (Panax ginseng) denumit si ginseng chinezesc sau corean, este o planta perena, care creste incet in flora spontana a muntilor impaduriti din nord-estul Chinei si Coreea.

Denumirea genului Panax este de origine greaca, pan = "toate", iar akos = "tratament", ceea ce simbolizeaza ca vindeca totul (mai exact “intra in toate schemele de tratament). Cele mai vechi scrieri cu referire la utilizarea de ginseng simplu sau in combinatie cu alte plante, apar in documente chinezesti (tratate de medicina traditionala chinezeasca) incepand cu anul 2100 ien, pentru ca de la aceasta data s-a sedimentat scrierea omogena (adoptata in tot teritoriul) chinezeasca. Practica utilizarii sale este insa mult mai veche, estimata la 3-4000 de ani. Daca ar fi sa luam in consideratie doar acest fapt – si tot ar fi destul ca sa acordam acestei plante atentie si credibilitate in legatura cu efectele sale asupra sanatatii omului.

Ginsengul din flora spontana este astazi o planta protejate prin lege.

Pentru utilizare masiva in scopuri medicale, planta este in prezent cultivata extensiv in China, Coreea si Japonia. Din astfel de culturi plantele sint recoltate si prelucrate numai dupa cel putin 4-6 ani in care sant lasate sa se dezvolte.

Statisticile arata ca in anul 2010 au fost recoltate si valorificate 80,000 tone de ginseng, evaluat dupa prelucrare la aproximativ 2,1 miliarde de dolari. Principalele piete sant China, Coreea, Japonia, SUA si mai nou Europa.

Literalmente, cuvantul "gin" inseamna om, iar "seng" simbolizeaza esenta, fiind reprezentarea ideogramica chinezeasca pentru "cristalizarea esentei pamantului in forma unui om" si se refera la aspectul radacinii, care in mod frecvent prezinta ramificatii care o fac sa semene cu corpul uman (trunchi, maini si picioare).

Din cele mai vechi timpuri principala utilizare a plantei a fost aceea de tonic general recomandat in stari de slabiciune ca cele ce apar in convalescenta sau odata cu inaintarea in varsta.

Remediile pe baza de ginseng erau nelipsite in tratarea ranitilor. Astazi sint dovedite stiintific efectele sale de stimulare a angiogenezei, proces de baza in inchiderea ranilor si refacerea tegumentelor.

Tonicele obtinute din ginseng in diferite combinatii erau omniprezente in dieta imparatilor si a elitelor din China si Coreea, asa incat acestia nu doar ca au ajuns la varste venerabile, dar procreau fara probleme la 60 – 70 de ani. Efectele generate de ginseng sant multe, diverse si complexe.

Principalii constituienti

Principalii constituenti biologici activi din radacinile de Ginseng sunt un amestec de saponine triterpenice denumite ginsenozide. Pana in prezent, cel putin 30 ginsenozide au fost identificate si studiate in amanunt pentru a pune in evidenta atat caile de metabolizare prin care sint transformate, cat si efectele pe care ele si metabolitii lor le genereaza in organism.

Radacinile mature, de cel putin 4-5 ani ciclu vegetativ al plantei, contin 2-3% ginsenozide..

Pe langa aceste componente s-au mai identificat si polizaharide complexe, panaxinol, polipeptide, vitamine din grupul B (B1, B2, B3, B5), vitamina C, minerale (Ca, Mg, Fe, P), microelemente (Mn, Co, Se, Zn), aminoacizi esentiali (in special arginina) polifenoli si fitosteroli etc.

Principalele utilizare ale ginsengului

Actiunea biologica si rezultatele clinice descrise in literatura de specialitate pentru produsele pe baza de Panax ginseng sunt generate de actiunea separata a fiecareia dintre aceste componente, dar si de efectul lor cumulat. Multe dintre ele se potenteaza reciproc, asa incat mecanismele de actiune sint cat se poate de complexe.

Pe baza traditiei medicinei orientale, ginseng-ul a fost si este utilizat ca

  • tonic general fizic si psihic, pentru prevenirea urmarilor stresului prelungit, in caz de oboseala psihica si oboseala fizica, pentru combaterea surmenajului,
  • tonic în starile depresive, mai ales la varstnici, in starile de anxietate, in tulburarile de memorie, in nevroze, in stari de malnutritie si convalescenta, in starile de debilitate.
  • tonic cu efect de ameliorare a simptomelor ce apar la menopauza
  • adjuvant ia tratamentul diabetului zaharat, datorita efectelor reglatoare asupra metabolismului glucidelor

Actiunea adaptogena. Marirea randamentului fizic si mental

Actiunea farmacologica a produselor pe baza de Ginseng este foarte variata si complexa, dar in prezent s-a demonstrat stiintific ca mareste eficienta fizica si mentala, precum si capacitatea de adaptare a organismului la suprasolicitarea generata de conditiile adverse de mediu. Datorita acestei actiuni, produsele din Ginseng sunt folosite in medicina occidentala pentru capacitatea adaptogena, ca tonic, energizant si stimulant al functiei cognitive, in special in situatiile de activitate mentala si fizica. Astfel de produse sant frecvent utilizate in programele de pregatire a sportivilor de performanta atat pentru competitii cat si in perioadele de refacere post competitionala sau dupa accidentari.

Actiunea ginsenozidelor este datorata, cu precadere, efectelor asupra hipotalamusului, hipofizei si suprarenalei, cu marirea producerii de glucocorticoizi (considerati ca "hormoni" ai stresului).

Un studiu recent (1996) clinic controlat prin metoda "dublu-orb" a confirmat actiunea preparatelor pe baza de Panax ginseng asupra ameliorarii calitatii vietii pe 625 pacienti de ambele sexe ca fiind superioara comparativ cu alte suplimente nutritionale.

Exista dovezi clinice care atesta capacitatea ginsengului de a sustine si intensifica productia de NO in organism, ceea ce explica atat cresterea randamentului fizic cat si imbunatatirea neta a functiei sexuale atat la barbati cat si la femei.

Sunt publice numeroase studii clinice care atesta efectul benefic al ginsengului in tratamentul disfunctiei erectile la barbati.

Actiune antiamnezica

Numeroase studii privind actiunea extractelor din Panax ginseng asupra capacitatii de intelegere si de consolidare a memoriei la sobolanii in varsta si modelele experimentale de amnezie au dat rezultate foarte bune. Efectele sunt comparabile cu efectele produselor farmaceutice specifice.

Asupra neuronilor, ginsenozidele au o remarcabila actiune de potentare si protectie, care explica si efectele produselor pe baza de Ginseng asupra fenomenului de imbatranire cerebrala.

Alte efecte asupra sistemului nervos central si periferic

Extractele selective de Panax ginseng prelungesc vitalitatea neuronilor cerebrali cultivati "in vitro". "In vivo", in doze de 200 mg/kg, saponozidele triterpenice din Panax ginseng previn cresterea temperaturii corporale si concentratia intracerebrala a corticosteroizilor in timpul stresului dat de caldura.

Alte studii au demonstrat si actiunea protectiva a preparetelor pe baza de Ginseng in toxicitatea cauzata de alcoolul etilic, fapt explicat prin cresterea activitatii alcool dehidrogenazei cu mai mult de 30%.

Actiune imunostimulanta

Ginsenozidele stimuleaza, in urma cercetarilor "in vitro", activitatea macrofagilor si mitogeneza limfocitelor B si T, avand rolul de reglare a eliberarii neurochininei (NK), a interferonului (ITF) si interleuchinei -1 (IL-1) si a interactiunii reciproce.

Actiune in fenomenele de imbatranire

Consecinta a actiunilor imunostimulante si asupra memoriei, preparatele pe baza dePanax ginseng au fost propuse fie ca atare, fie in asociatie cu alti fitocomplecsi, ca remediu in fenomenele de imbatranire.

S-a constatat:

  • influenta pozitiva prin intarzierea procesului de imbatranire a celulelor neuronale, caracteristic la varsta inaintata.
  • stimularea producerii de colagen, cu diminuarea vizibila a ridurilor si refacerea elasticitatii si stralucirii pielii.
  • reducerea substantiala a simptomelor legate de instalarea menopauzei la femeile de varsta a doua
  • stimularea producerii de estrogen, cu refacerea poftei de viata si a activitatii sexuale la femeile aflate la menopauza sau in perioada de premenopauza

Sunt citate si cazuri in care parul s-a repigmentat si s-a reluat cresterea in zone afectate de calvitie.

Actiune antiagreganta asupra trombocitelor

Extractele din Panax ginseng reduc formarea cheagurilor (tromboza). In urma administrarii de ginsenozide in doze cuprinse intre 25 si 100 mg/kg, oral, pe iepuri, s-a constatat stimularea producerii de prostaciclina si reducerea trombogenezei.

Actiune asupra aparatului cardiovascular

Preparatele pe baza de Panax ginseng si ginsenozidele in special sunt active in multe modele de ischemie la nivel cerebral in doze de 100 mg/kg administrate intravenos, iar la nivelul miocardului in doze de 100-200 mg/kg.

In asociere cu alte preparate pe baza de plante, actiunea asupra aparatului cardiovascular se potenteaza. Astfel, la oameni, administrarea de 200 mg de Ginseng in asociere cu Ginkgo biloba determina o reducere a presiunii arteriale, a frecventei cardiace si a agregarii plachetare. Printre efectele preparatelor pe baza de Panax ginseng, in prezent se ia in considerare actiunea asupra sistemului cardiovascular, in special de protectie in evolutia aterosclerozei.

Actiune hipoglicemianta

S-a constatat ca ginsenozidele au o actiune eficienta hipoglicemianta. Mecanismul activitatii hipoglicemiante a ginsenozidelor nu este inca elucidat complet.
De asemenea, unele polipeptide din Panax ginseng au o actiune hipoglicemianta dupa administrarea parenterala de 50-200 mg/kg, atat la animalele normale, cat si la animalele de laborator cu diabet indus experimental. Eficienta terapeutica adjuvanta a preparatelor pe baza de Ginseng a fost demonstrate clinic pe pacienti diabetici de tipul II.

Actiune in gastrite si ulcere
Preparatele pe baza de Ginseng previn formarea leziunilor in ulcerul gastric si influenteaza eliminarea Helicobacter pilori, in special prin scaderea aderentei sale la mucoasa gastrica.

Alte actiuni

Fitocomplecsii din Ginseng au actiune antioxidanta, in special asupra radicalilor liberi.

S-a semnalat si o actiune impotriva impotentei masculine datorata producerii de nitrozizi in corpii cavernosi.

FDA (USA) considera produsele pe baza de Panax ginseng ca fiind sigure si fara reactii adverse. La doze excesive pot da stari de agitate si insomnie la unele persoane sensibile.

Cura cu Ginseng se va face alternand administrarea pe durata a 30 - 90 zile, cu o pauza de 20 – 30 zile. Dupa acest interval de pauza, cura se poate relua.

Deoarece nu sunt date suficiente, se va evita administrarea la gravide, la hipertensivi si la persoanele cu afectiuni cardiovasculare grave.

Ginseng - Precauţii şi contraindicaţii

Ginseng-ul în sine pare sã fie o plantã medicinalã lipsitã de toxicitate, cel puţin atunci când nu se depãşesc dozele obişnuite.

Preparatele de ginseng nu se administreazã concomitent cu alte medicamente stimulante, nici cu bãuturi energizante sau deserturi care conţin cafeinã.

Este recomandatã evitarea ginseng-ului în perioada de sarcinã şi alãptare.

Ginseng-ul se administreazã cu prudenţã la bolnavii hipertensivi.

Maca & Ginseng pulbere: consum, dozaj, durata curei

Pentru un efect tonic si reconfortant, recomandam doza de 5-10 grame pe zi. O lingurita bine umpluta (cu “varf”) inseamna 1,5 – 2 grame.

Ginsengul este un stimulent al sistemului nervos central, asa ca trebuie sa se evite administrarea sa dupa ora 18.

O cura poate sa dureze 30 pana la 90 zile, urmata de o perioada de pauza de cel putin 30 zile – dupa care cura se poate repeta.

Maca & Ginseng pulbere

Sugestii de consum

  • Amestecul de pulbere de maca si ginseng poate fi consumata in tot felul de combinatii: poate fi inclus in ceai negru sau verde, sucuri de fructe, in smoothies si crème de legume si fructe, poate fi adaugat in lapte alaturi de cereale, cacao etc, poate fi amestecat in iaurturi sau presarat peste salate de cruditati sau chiar inclus in sosuri gatite - si asa mai departe, dupa libera alegere si imaginatia consumatorilor.
  • Forma de prezentare ca pulbere ofera avantajul ca este mult mai usor de utilizat, de digerat si de pastrat.
  • Gustul acestei pulberi vegetale este dulceag-amar si este insotit de o aroma specifica.

Doza zilnica recomandata este de 5 pana la maxim 10 grame amestec de pulbere de maca si ginseng, divizate in doua sau trei administrari. La 10 g amestec vom avea 7,5 g pulbere de maca si 2,5 g pulbere de ginseng, ceea ce se incadreaza perfect in normele de consum recomandate de specialisti.

O lingurita umpluta cu varf inseamna 1,5 - 2 grame de amestec de pulbere de maca si ginseng.

Forma de prezentare, termen de valabilitate:

Amestecul de 75% pulbere de maca si 25% pulbere de ginseng Phyto Biocare este ambalat in pungi de aluminiu plastifiat, dotate cu sistem de resigilare dupa fiecare deschidere.

Continutul net este de 200 g per punga.

A se pastra la loc uscat, sub 30 grade Celsius, ferite de actiunea directa a razelor de soare.

In aceste conditii, termenul de valabilitate este de 2 ani pentru pungile nedesfacute, si de 90 zile dupa desigilare.


Detalii

Greutate
0.2
Brand
Afectiuni
Concentrare si memorie, Imunitate scazuta

Alti clienti au vazut si

Ce spun clientii

Detii sau ai utilizat produsul?
Posteaza review

Scrie-ti parerea si castiga puncte de loialitate in valoare de 1,00 RON.

Disclaimer: Continutul acestui website are un caracter informativ si nu se substituie diagnosticarilor si/sau recomandarilor medicale de specialitate. Nu trebuie sa folositi informatiile prezente in aceste pagini cu scopul de a diagnostica sau trata oricare probleme de sanatate, sau de a inlocui medicamentele si tratamentele prescrise de persoanalul medical autorizat.
Daca aveti sau credeti ca aveti afectiuni medicale sau suferiti vreo boala, adresati-va intai medicului dumneavoastra.

Important: Cititi cu atentie si in totalitate descrierea, eticheta si ambalajul produsului inainte de a-l utiliza!
Produsele pe baza de plante, suplimentele alimentare sau alte asemenea produse (denumite generic "produse naturiste") comercializate prin intermediul site-ului naturisti.ro sunt produse care se elibereaza fara prescriptie medicala. Efectele produselor variaza de la persoana la persoana in functie de stilul de viata, metabolism, varsta, stare de sanatate etc. De aceea trebuie sa cititi cu atentie toate informatiile prezentate pe cutiile sau prospectele acestor produse inainte de folosire, iar daca apar manifestari neplacute trebuie sa va adresati de urgenta medicului.
Va incurajam sa traiti sanatos, sa adoptati un stil de viata armonios, cu o dieta echilibrata, bogata in fructe si legume proaspete, o cantitate suficienta de apa, cu activitate fizica si atitudine pozitiva. Eforturile dumneavostra vor fi rasplatite cu siguranta de starea de sanatate excelenta pe care v-o dorim.

Produsele non-alimentare si serviciile comercializate pe naturisti.ro, beneficiaza de certificate de calitate si garantie, in conformitate cu legislatia in vigoare si cu politicile comerciale ale producatorului sau importatorului.

*Nota: Echipa naturisti.ro face eforturi permanente pentru a pastra acuratetea informatiilor din acest site. Uneori acestea pot contine inadvertente. Pozele prezentate pe site au un caracter informativ si nu creeaza obligatii contractuale. Unele specificatii sau pretul pot fi modificate de catre producator fara preaviz sau pot contine erori de operare.
Ofertele prezenate in acest website sunt valabile in limita stocului disponibil!