Tratament naturist - Abces - debut (pachet)

5800 RON

Livrare nationala gratuita la comenzi peste 200 lei de la naturisti.ro   Livrare gratuita in RO la comanda > 200 lei
   Sport/Fitness > 2000 de lei

Livrare in easybox de la naturisti.ro
   Livram si in Easybox

Pretul include TVA de 19%
PlantExtrakt
PlantExtrakt
In stoc

Descriere

ABCES – se defineşte me­di­cal drept o colectare de pu­roi, bine deli­mitată de ţesu­turile din jur, formată în urma dez­inte­grării ţe­suturilor, de re­gulă sub acţiunea unor agenţi microbieni sau parazitari

Pachetul conține: Extract din mu­guri de Coacăz negru ‑ Ribes nigrum MG=D1 si Extract din muguri de Nuc ‑ Juglans regia MG=D1


Produs in Romania

Produs in Romania

Produs GMP

Produs GMP

100% natural

100% natural

Exclusiv

Exclusiv


Există mai multe etape de evoluţie a unui abces, iar medi­cina naturală poate interveni în oricare dintre acestea.

1) La debutul abcesului, avem o zonă roşie, conges­tio­na­tă, dureroasă la cea mai mică atin­gere (seamănă cu o înţe­pă­tură de albină) şi mai fierbinte la atingere decât zonele din jur.

Acum este momentul po­tri­vit pentru aplicaţii locale reci, mai ales cu comprese cu apă rece şiTinctură de Gălbenele – Calendula officinalis TM (o linguriţă tinctură la 200 ml apă), care se schimbă frecvent.

O măsură naturală foarte efi­cientă este folosirea de cata­plas­me cu varză, tăiată mărunt, amestecată cu un pic de spirt medicinal şi aplicată local, pe zo­na abcesului. Frunzele de var­­ză, cât mai proaspete şi bine spălate, trebuie strivite înainte de aplicare, până apare sucul. Pan­sa­men­tul va fi menţinut pe locul respectiv 2‑3 ore sau toată noaptea. În cazul în care apare local o senzaţie de căldură in­su­por­tabilă, se reînnoieşte pansa­men­tul cu frunze proaspete.

Combinaţia cea mai potri­vită de macerate glicerinice ce poate fi administrată în această perioadă este Extract din mu­guri de Coacăz negru ‑ Ribes nigrum MG=D1 , 1‑2 ml în apă, dimineaţa şi la prânz şi Extract din muguri de Nuc ‑ Juglans regia MG=D1, 1‑2 ml în apă, după amiaza şi seara, 7‑10 zile.

Ca remediu homeopatic, cel care poate fi încercat la debutul unui abces, chiar şi fără să con­sul­taţi un medic homeopat este Apis CH30, 3 granule de 3 ori pe zi, 2‑3 zile. Dacă evoluţia este favorabilă, fenomenele du­re­roase cedează în 24‑48 ore. Dacă abcesul evoluează spre co­lec­tarea de puroi, atunci trebuie cerut sfatul medicului.

2) Un abces colectat, când apare puroiul, poate fi tratat na­tural, dacă starea generală este relativ bună (adică, dacă în afară de disconfortul local, du­re­rea şi căldura locală), paci­en­tul nu are alte simptome neplă­cute (febră, frisoane, stare gene­rală proastă). Aceste simptome generale in­dică o extindere a in­fecţiei şi necesită tratament de urgenţă cu antibiotice. Dar dacă starea generală este bună şi pa­cientul prezintă doar un abces localizat, care a colectat puroi, tratamentul natural poate da rezultate bune.

Se continuă cu maceratele glicerinice mai sus menţionate (Extract din muguri de Coacăz negru ‑ Ribes nigrum MG=D1 şi Extract din muguri de Nuc ‑ Juglans regia MG=D1), care au efect anti‑inflamator şi de sti­mu­lator imunitar.

– local, se vor utiliza cata­plasme calde, pentru sti­mu­larea evoluţiei şi a spargerii ab­ce­sului; cea mai utilă ar fi cata­plasma cu argilă – se pune ar­gila într‑un recipient de sticlă, por­ţelan (nicio­dată în vas de me­tal sau material plastic), se adaugă apă caldă şi se amestecă până când se obţine o pastă ca o plastelină. Aceasta se aplică pe o compresă sterilă şi apoi pe zon­a cu abcesul. Se reînnoieşte la 2‑3 ore, sau se poate ţine toată noaptea, la căldura patului. Se ştie că argila are proprietăţi anti­septice, bactericide, cica­tri­zante şi are calităţi remarcabile de absorbant.

– există şi remedii homeo­patice utile pentru grăbirea colectării şi eliminării puroiului dintr‑un abces, dar acestea se pre­scriu de către medicul ho­meo­pat. Printre ele, Hepar sulfur, Pyrogenium, Anthra­ci­num şi Myristica cerifera, con­si­derată o adevărată „lanţetă” a homeopaţilor (un remediu care favorizează deschiderea unui abces colectat).

3) După eliminarea pu­ro­iu­lui, tratamentul natural poate stimula vindecarea locală.

Gelul cu Arnica este cel mai bun cicatrizant local, care poate fi aplicat de 3‑4 ori în cursul zilei, până la vindecarea completă. Alte unguente cu efec­te cicatrizante care pot fi fo­lo­site pentru aplicaţii locale sunt Dermin, de 3 ori pe zi sin­gur sau împreună cu Crema cu mie­re de albine şi propolis, care stimulează cicatrizarea ra­pi­dă şi refacerea ţesuturilor dis­truse de abces, fără apariţia de cicatrici inestetice.

Pen­tru întărirea organismului, ca urmare a stării de astenie psi­ho‑fizică, se indică maceratul glicerinic ‑ Extract din muguri de Porumbar Prunus spinosa MG= D1, 2 ml în apă de 2‑3 ori pe zi.


Detalii

Caracteristici / Certificari
Natural, Produs romanesc

Ce spun clientii

Detii sau ai utilizat produsul?
Posteaza review

Scrie-ti parerea si castiga puncte de loialitate in valoare de 1,00 RON.

Disclaimer: Continutul acestui website are un caracter informativ si nu se substituie diagnosticarilor si/sau recomandarilor medicale de specialitate. Nu trebuie sa folositi informatiile prezente in aceste pagini cu scopul de a diagnostica sau trata oricare probleme de sanatate, sau de a inlocui medicamentele si tratamentele prescrise de persoanalul medical autorizat.
Daca aveti sau credeti ca aveti afectiuni medicale sau suferiti vreo boala, adresati-va intai medicului dumneavoastra.

Important: Cititi cu atentie si in totalitate descrierea, eticheta si ambalajul produsului inainte de a-l utiliza!
Produsele pe baza de plante, suplimentele alimentare sau alte asemenea produse (denumite generic "produse naturiste") comercializate prin intermediul site-ului naturisti.ro sunt produse care se elibereaza fara prescriptie medicala. Efectele produselor variaza de la persoana la persoana in functie de stilul de viata, metabolism, varsta, stare de sanatate etc. De aceea trebuie sa cititi cu atentie toate informatiile prezentate pe cutiile sau prospectele acestor produse inainte de folosire, iar daca apar manifestari neplacute trebuie sa va adresati de urgenta medicului.
Va incurajam sa traiti sanatos, sa adoptati un stil de viata armonios, cu o dieta echilibrata, bogata in fructe si legume proaspete, o cantitate suficienta de apa, cu activitate fizica si atitudine pozitiva. Eforturile dumneavostra vor fi rasplatite cu siguranta de starea de sanatate excelenta pe care v-o dorim.

Produsele non-alimentare si serviciile comercializate pe naturisti.ro, beneficiaza de certificate de calitate si garantie, in conformitate cu legislatia in vigoare si cu politicile comerciale ale producatorului sau importatorului.

*Nota: Echipa naturisti.ro face eforturi permanente pentru a pastra acuratetea informatiilor din acest site. Uneori acestea pot contine inadvertente. Pozele prezentate pe site au un caracter informativ si nu creeaza obligatii contractuale. Unele specificatii sau pretul pot fi modificate de catre producator fara preaviz sau pot contine erori de operare.
Ofertele prezenate in acest website sunt valabile in limita stocului disponibil!