Descriere / Prospect - Tratament naturist - Abces - debut (pachet)
ABCES – se defineşte medical drept o colectare de puroi, bine delimitată de ţesuturile din jur, formată în urma dezintegrării ţesuturilor, de regulă sub acţiunea unor agenţi microbieni sau parazitari
Pachetul conține: Extract din muguri de Coacăz negru ‑ Ribes nigrum MG=D1 si Extract din muguri de Nuc ‑ Juglans regia MG=D1
Produs in Romania |
Produs GMP |
100% natural |
Exclusiv |
Există mai multe etape de evoluţie a unui abces, iar medicina naturală poate interveni în oricare dintre acestea.
1) La debutul abcesului, avem o zonă roşie, congestionată, dureroasă la cea mai mică atingere (seamănă cu o înţepătură de albină) şi mai fierbinte la atingere decât zonele din jur.
Acum este momentul potrivit pentru aplicaţii locale reci, mai ales cu comprese cu apă rece şiTinctură de Gălbenele – Calendula officinalis TM (o linguriţă tinctură la 200 ml apă), care se schimbă frecvent.
O măsură naturală foarte eficientă este folosirea de cataplasme cu varză, tăiată mărunt, amestecată cu un pic de spirt medicinal şi aplicată local, pe zona abcesului. Frunzele de varză, cât mai proaspete şi bine spălate, trebuie strivite înainte de aplicare, până apare sucul. Pansamentul va fi menţinut pe locul respectiv 2‑3 ore sau toată noaptea. În cazul în care apare local o senzaţie de căldură insuportabilă, se reînnoieşte pansamentul cu frunze proaspete.
Combinaţia cea mai potrivită de macerate glicerinice ce poate fi administrată în această perioadă este Extract din muguri de Coacăz negru ‑ Ribes nigrum MG=D1 , 1‑2 ml în apă, dimineaţa şi la prânz şi Extract din muguri de Nuc ‑ Juglans regia MG=D1, 1‑2 ml în apă, după amiaza şi seara, 7‑10 zile.
Ca remediu homeopatic, cel care poate fi încercat la debutul unui abces, chiar şi fără să consultaţi un medic homeopat este Apis CH30, 3 granule de 3 ori pe zi, 2‑3 zile. Dacă evoluţia este favorabilă, fenomenele dureroase cedează în 24‑48 ore. Dacă abcesul evoluează spre colectarea de puroi, atunci trebuie cerut sfatul medicului.
2) Un abces colectat, când apare puroiul, poate fi tratat natural, dacă starea generală este relativ bună (adică, dacă în afară de disconfortul local, durerea şi căldura locală), pacientul nu are alte simptome neplăcute (febră, frisoane, stare generală proastă). Aceste simptome generale indică o extindere a infecţiei şi necesită tratament de urgenţă cu antibiotice. Dar dacă starea generală este bună şi pacientul prezintă doar un abces localizat, care a colectat puroi, tratamentul natural poate da rezultate bune.
Se continuă cu maceratele glicerinice mai sus menţionate (Extract din muguri de Coacăz negru ‑ Ribes nigrum MG=D1 şi Extract din muguri de Nuc ‑ Juglans regia MG=D1), care au efect anti‑inflamator şi de stimulator imunitar.
– local, se vor utiliza cataplasme calde, pentru stimularea evoluţiei şi a spargerii abcesului; cea mai utilă ar fi cataplasma cu argilă – se pune argila într‑un recipient de sticlă, porţelan (niciodată în vas de metal sau material plastic), se adaugă apă caldă şi se amestecă până când se obţine o pastă ca o plastelină. Aceasta se aplică pe o compresă sterilă şi apoi pe zona cu abcesul. Se reînnoieşte la 2‑3 ore, sau se poate ţine toată noaptea, la căldura patului. Se ştie că argila are proprietăţi antiseptice, bactericide, cicatrizante şi are calităţi remarcabile de absorbant.
– există şi remedii homeopatice utile pentru grăbirea colectării şi eliminării puroiului dintr‑un abces, dar acestea se prescriu de către medicul homeopat. Printre ele, Hepar sulfur, Pyrogenium, Anthracinum şi Myristica cerifera, considerată o adevărată „lanţetă” a homeopaţilor (un remediu care favorizează deschiderea unui abces colectat).
3) După eliminarea puroiului, tratamentul natural poate stimula vindecarea locală.
Gelul cu Arnica este cel mai bun cicatrizant local, care poate fi aplicat de 3‑4 ori în cursul zilei, până la vindecarea completă. Alte unguente cu efecte cicatrizante care pot fi folosite pentru aplicaţii locale sunt Dermin, de 3 ori pe zi singur sau împreună cu Crema cu miere de albine şi propolis, care stimulează cicatrizarea rapidă şi refacerea ţesuturilor distruse de abces, fără apariţia de cicatrici inestetice.
Pentru întărirea organismului, ca urmare a stării de astenie psiho‑fizică, se indică maceratul glicerinic ‑ Extract din muguri de Porumbar ‑ Prunus spinosa MG= D1, 2 ml în apă de 2‑3 ori pe zi.
Detalii produs
Disclaimer: Continutul acestui website are un caracter informativ si nu se substituie diagnosticarilor si/sau recomandarilor medicale de specialitate. Nu trebuie sa folositi informatiile prezente in aceste pagini cu scopul de a diagnostica sau trata oricare probleme de sanatate, sau de a inlocui medicamentele si tratamentele prescrise de persoanalul medical autorizat. Important: Cititi cu atentie si in totalitate descrierea, eticheta si ambalajul produsului inainte de a-l utiliza! Produsele non-alimentare si serviciile comercializate pe naturisti.ro, beneficiaza de certificate de calitate si garantie, in conformitate cu legislatia in vigoare si cu politicile comerciale ale producatorului sau importatorului. *Nota: Echipa naturisti.ro face eforturi permanente pentru a pastra acuratetea informatiilor din acest site. Uneori acestea pot contine inadvertente. Pozele prezentate pe site au un caracter informativ si nu creeaza obligatii contractuale. Unele specificatii sau pretul pot fi modificate de catre producator fara preaviz sau pot contine erori de operare. |
Ce spun clientii
Detii sau ai utilizat produsul?
Posteaza comentariuScrie-ti parerea si castiga puncte de loialitate in valoare de 1,00 RON.
Te-ar putea interesa si...



















