Ulei presat la rece de susan - 250 ml Sano Vita

3715 RON

Livrare nationala gratuita la comenzi peste 200 lei de la naturisti.ro   Livrare gratuita in RO la comanda > 200 lei
   Sport/Fitness > 2000 de lei

Livrare in easybox de la naturisti.ro
   Livram si in Easybox

Pretul include TVA de 9%
Sano Vita
Sano Vita
Cod produs 5941882805657
Produsul nu mai este disponibil
Disponibil in 5-7 zile de la comanda

Descriere

Ulei presat la rece din seminte susan - 250 ml Sano Vita

Produs 100% natural.


Extravirgin, obţinut prin presare la rece, fără conservanţi sau alte substanţe chimice.

Produs in Romania.

Declaratie nutritionala per 100 ml produs (valori medii): 2594

Valoare energetica: 897 kcal/3755 kJ

Grasimi: 92 g, din care acizi grasi saturati: 0 g;
Glucide: 0,1 g, din care zaharuri: 0 g;
Fibre: 0 g;
Proteine: 0,1 g;
Sare: 0 g.

Stiai ca in antichitate se considera ca semintele de susan prelungesc tineretea?

Acest lucru ar putea foarte bine sa ramana un simplu mit ca toate celelalte, daca nu ar veni in ajutor cercetarile medicale care sa ne demonstreze clar calitatile pe care acest aliment il are, avand in vedere componentele sale nutritive.

Semintele de susan contin o paleta variata de vitamine si minerale necesare sanatatii organismului tau: vorbim despre carbohidrati, grasimi bune, dar si despre calciu, fosfor, proteine, cupru, zinc, potasiu, seleniu, magneziu, vitaminele din complexul B (B1, 2,3, 5 si 6), vitaminele A si E, acidul oleic si acidul linoleic.

Uleiul de seminte de susan este foarte popular in gastronomie, in special in bucataria orientala, unde aroma sa specifica confera preparatelor o savoare aparte, iar calitatile nutritive il fac indispensabil unei stari bune de sanatate.

Nu doar gastronomia foloseste intens uleiul de susan, ci si industria cosmetica. Daca te vei uita pe ingredientele continute in cremele, lotiunile de corp sau pentru bronzat pe care le cumperi, este extrem de posibil sa intalnesti si acolo uleiul de susan, alaturi de uleiul de migdale, de uleiul din seminte de dovleac sau alte uleiuri.

Uleiul de susan presat la rece pastreaza in cea mai mare masura calitatile semintelor de susan folosite ca ingredient, asadar merita cu prisosinta sa il incluzi in alimentatia ta, dar si in retetele de ingrijire pe care le folosesti in ritualul zilnic de frumusete.

Beneficiile consumului de ulei de susan
Uleiul de susan presat la rece, obtinut asadar fara prezenta compusilor chimici, poate sa faca adevarate minuni asupra sanatatii tale. Daca vrei sa stii cu ce te ajuta uleiul de susan presat la rece si care sunt motivele pentru care milioane de oameni il consuma regulat, citeste in continuare.

Uleiul de susan - beneficiile pentru metabolism
Nu putem spune ca uleiul de susan nu ingrasa, intrucat el contine grasimi. Orice, in afara de aer si apa ingrasa, insa calitatile nutritive ale uleiului de susan sprijina atat de mult functiile organismului tau, incat inclusiv metabolismul este accelerat, lucru care poate sa duca la o scadere in greutate, mai ales in cazul in care ai un stil de viata activ.

Uleiul de susan - beneficii pentru igiena orala
Uleiul din seminte de susan presate la rece are calitati antifungice si antibacteriene, de aceea este indicat sa il folosesti, alaturi de uleiul de cocos, pentru igiena cavitatii bucale. Aceasta nu inseamna sa excluzi din ritualul tau zilnic periuta de dinti si pasta, dar sa te clatesti din cand in cand cu doua linguri de ulei de susan pe care, dupa ce il plimbi prin interiorul gurii, apoi il scuipi, nu poate sa iti faca decat bine. De fapt, medicina traditionala indiana foloseste din cele mai vechi timpuri uleiul de susan pentru a inlatura mirosul neplacut al gurii si pentru a indeparta placa bacteriana.

Uleiul de susan si diabetul
Uleiul de susan, datorita continutului sau de acid linoleic, sporeste actiunea benefica a medicamentelor folosite in tratarea pacientilor care dufera de diabet zaharat de tip II.

Uleiul de susan - beneficii pentru digestie
Uleiul de susan, in special cel obtinut din seminte de susan negru, te ajuta sa tratezi constipatia. Consumul regulat iti va asigura un tranzit intestinal normal, fara balonari sau blocaje.

Uleiul de susan - beneficii pentru pentru sistemul cardiovascular
Uleiul de susan contine grasimi, dar acestea sunt mononesaturate, cu rol in reducerea colesterolului rau si combaterea depunerilor din interiorul vaselor de sange. Circulatia ta sanguina este asadar imbunatatita si scade riscul de a dezvolta afectiuni cardiovasculare.

Uleiul de susan - beneficii pentru functionarea ficatului
Doi dintre compusii din uleiul de susan, sesamolina si sesamina, au un rol important in protejarea ficatului tau, care are o sarcina esentiala in mecanismul reprezentat de corpul uman.

Uleiul de susan si preventia cancerului
Arginina prezenta in semintele de susan ajuta organismul uman sa-si intareasca sistemul imunitar si sa isi deruleze optim procesele de filtrare a toxinelor si detoxifiere. In acest fel scade riscul de a dezvolta tumori maligne.

Uleiul de susan - beneficiile in lupta impotriva osteoporozei
Calciul si magneziul prezente in uleiul de susan sustin sanatatea oaselor si previn riscul de osteoporoza.

Uleiul de susan si beneficiile sale in combaterea stresului
Uleiul de susan contine zinc, mineral care te ajuta sa lupti impotriva stresului sa sa te odihnesti mai bine.

Utilizarea uleiul de susan in cosmetica
Uleiul de susan are proprietati emoliente, motiv pentru care, asa cum spuneam, reprezinta un important ingredient al cremelor si masilor de fata sau mastilor pentru par.
Pe perioada verii, poti folosi ulei de susan pentru a te feri de razele solare sau pentru a calma pielea iritata dupa expunerea excesiva la soare.
Vrei sa un masaj de relaxare? Nu trebuie sa platesti un pret mare pentru cine stie ce uleiuri cu denumiri sofisticate: combina ulei de susan cu o picatura de ulei esential din aroma preferata si ai sa te bucuri de un ulei pentru masaj cu miros placut si efecte de hidratare.
Vrei sa combati iritatia de scutec pentru bebelusul tau? Unge-l dupa baita cu ulei de susan si va adormi fericit.

Detalii

SKU
5941882805657
EAN
5941882805657
Categorii
Greutate
0.3
Brand

Ce spun clientii

Detii sau ai utilizat produsul?
Posteaza review

Scrie-ti parerea si castiga puncte de loialitate in valoare de 1,00 RON.

Disclaimer: Continutul acestui website are un caracter informativ si nu se substituie diagnosticarilor si/sau recomandarilor medicale de specialitate. Nu trebuie sa folositi informatiile prezente in aceste pagini cu scopul de a diagnostica sau trata oricare probleme de sanatate, sau de a inlocui medicamentele si tratamentele prescrise de persoanalul medical autorizat.
Daca aveti sau credeti ca aveti afectiuni medicale sau suferiti vreo boala, adresati-va intai medicului dumneavoastra.

Important: Cititi cu atentie si in totalitate descrierea, eticheta si ambalajul produsului inainte de a-l utiliza!
Produsele pe baza de plante, suplimentele alimentare sau alte asemenea produse (denumite generic "produse naturiste") comercializate prin intermediul site-ului naturisti.ro sunt produse care se elibereaza fara prescriptie medicala. Efectele produselor variaza de la persoana la persoana in functie de stilul de viata, metabolism, varsta, stare de sanatate etc. De aceea trebuie sa cititi cu atentie toate informatiile prezentate pe cutiile sau prospectele acestor produse inainte de folosire, iar daca apar manifestari neplacute trebuie sa va adresati de urgenta medicului.
Va incurajam sa traiti sanatos, sa adoptati un stil de viata armonios, cu o dieta echilibrata, bogata in fructe si legume proaspete, o cantitate suficienta de apa, cu activitate fizica si atitudine pozitiva. Eforturile dumneavostra vor fi rasplatite cu siguranta de starea de sanatate excelenta pe care v-o dorim.

Produsele non-alimentare si serviciile comercializate pe naturisti.ro, beneficiaza de certificate de calitate si garantie, in conformitate cu legislatia in vigoare si cu politicile comerciale ale producatorului sau importatorului.

*Nota: Echipa naturisti.ro face eforturi permanente pentru a pastra acuratetea informatiilor din acest site. Uneori acestea pot contine inadvertente. Pozele prezentate pe site au un caracter informativ si nu creeaza obligatii contractuale. Unele specificatii sau pretul pot fi modificate de catre producator fara preaviz sau pot contine erori de operare.
Ofertele prezenate in acest website sunt valabile in limita stocului disponibil!