7 Remedii naturiste pentru durerile dentare

7 Remedii naturiste pentru durerile dentare

De la carii și gingivită până la sensibilitate dentară și infecții, problemele dentare pot fi extrem de neplăcute și dureroase. Din nefericire, fiecare dintre noi se confruntă la un moment dat cu aceste neplăceri, iar disconfortul creat este greu de suportat. Pentru toți cei care doresc să amelioreze aceste dureri, pe cale naturală, am pregătit o listă de produse naturiste cunoscute ca fiind benefice în ameliorarea durerilor dentare. Bineînțeles, aceste dureri nu vor dispărea total decât cu ajutorul medicului stomatolog, dar remediile naturiste pot cu ușurință înlocui variantele medicamentoase.



Iată care sunt acestea:

1. Compresă cu ulei de cuișoare

Uleiul de cuișoare este un remediu natural eficient pentru problemele dentare. Aceasta conține un compus numit eugenol, care are proprietăți analgezice și antiseptice. Uleiul de cuișoare poate ajuta la ameliorarea durerii dentare, precum și la reducerea inflamației și a infecțiilor.
Pentru a realiza o compresă, se diluează câteva picături de ulei de cuișoare cu câteva picături de apă sau ulei de măsline după care, din amestecul obținut se aplica 2-3 picături pe un vârf de vată sau un material din bumbac și se aplică pe zona afectată.

2. Usturoi

O compresă făcută cu căței de usturoi este un remediu casnic utilizat încă de pe vremea stră-străbunicilor noștri, pentru combaterea durerilor dentare. Efectele calmante și antiinflamatoare sunt date de alicină, compusul chimic obținut din usturoi, care are proprietăți antibacteriene, antifungice, calmante și antivirale.
Pentru a utiliza usturoiul ca remediu împotriva durerilor dentare, este necesar a se prepara o pastă formată din usturoi crud și sare după care, pasta obținută se aplică peste măseaua dureroasă, timp de 30 de minute, de trei ori pe zi.

3. Bicarbonat de sodiu

Bicarbonatul de sodiu are proprietăți antiinflamatorii, care pot ameliora durerea și inflamația și proprietăți antibacteriene care pot curăța zona infectată.
Pentru a utiliza bicarbonatul de sodiu, se poate face o pastă din bicarbonat de sodiu și apă călduță care se aplica pe zona afectată cu ajutorul unei periuțe de dinți sau a unei dischete de bumbac.

4. Ulei de cocos

Uleiul de cocos este un remediu natural eficient pentru dantură și gingii sănătoase. Acesta conține proprietăți antibacteriene și antifungice, care pot ajuta la combaterea infecțiilor și la reducerea inflamației.
Pentru a utiliza uleiul de cocos pentru ameliorarea durerii, se poate face gargară pe zona afectată, cu o lingură de ulei de cocos timp de 15-20 de minute, după care se scuipă.

5. Ceai verde

Ceaiul verde conține taninuri, un compus care reduce inflamația. Pentru a fi eficient, se încălzește un pliculeț de ceai verde în apă fierbinte (urmând procedura de preparare a unui ceai), după care se răcește pliculețul în frigider. Când devine suficient de rece, se aplică pe zona dureroasă.

6. Sare

Sarea poate reduce inflamația și poate ucide bacteriile care cauzează durerile dentare. Pentru utilizare, se dizolvă 1-2 lingurițe de sare într-un pahar cu apă călduță. După ce sarea este dizolvată, se clătește întreaga gură cu amestecul obținut, după care se scuipă.

7. Extract de vanilie

Datorită conținutului de alcool utilizat pentru extragerea aromei dar și a proprietăților antioxidante pe care extractul de vanilie le deține, acesta s-a dovedit a fii benefic pentru ameliorarea durerilor dentare.
Pentru utilizare, se tamponează o mică cantitate de extract de vanilie, fie pe o mingiuță de bumbac fie pe deget și se aplică direct pe zona dureroasă, de câteva ori pe zi.


Toate aceste remedii naturiste nu înlocuiesc consultul unui specialist. Dacă durerile sunt severe și de lungă durată, este necesar a se verifica de unde vine problema și a o remedia, deoarece, pe lângă că aceste dureri sunt insuportabile, pot duce la afecțiuni mai grave de sănătate. Desigur, cel mai bun mod de a uita ce înseamnă durerile dentare este prevenția și igiena corespunzătoare. Pentru aceasta, prietenii noștri de la PlantExtrakt au dezvoltat Polygemma Nr. 21 - Dinți și gingii, un produs 100% natural, care ajută la menținerea gingiilor sănătoase, la integritatea smalțului dentar și la dezvoltarea unei danturi sănătoase.

Polygemma Nr. 21 - Dinți și gingii este realizat dintr-o combinație de extracte gemoterapice din muguri de brad, mesteacăn pufos și stejar, la care se adaugă Sare Schüssler. Acest produs natural contribuie la apărarea organismului împotriva microorganismelor neprietenoase de la nivelul gingiilor și a cavității bucale dar și la întărirea apărării organismului.
Și nu în ultimul rând, un mare avantaj al acestui produs natural este dat de faptul că poate fi utilizat și de către copiii cu vârsta de peste 2 ani.

Așadar, nu uitați! O igienă dentară corectă și regulată împreună cu vizitele periodice la medicul stomatolog vă pot ține departe de durerile și de problemele dentare care tind să apară la orice vârstă.

Surse:

https://www.healthline.com/

https://www.verywellhealth.com/

https://www.doc.ro/

Comentarii