Coronavirus (COVID-19) - informatii

Dragi prieteni, din cauza valului de informații legate de prevenția și tratarea infectării cu Corona virus (COVID-19) se poate genera o confuzie când vine vorba de a alege metoda potrivită de protejare. Dorim să vă aducem la cunoștință că în mediul online și pe rețelele sociale se regăsesc, din păcate, surse de informare neverificate. Adoptarea unor măsuri de siguranță nefondate, provenite din zvonuri sau cazuri izolate, poate duce la afecțiuni mai grave decât infectarea cu virusul Corona.

Observăm zilnic o creștere semnificativă a cererii pentru produsele dedicate întăririi sistemului imunitar, în special a cererii pentru Vitamina C (acid ascorbic). În urma unei documentări mai amănunțite, am descoperit două articole scrise de către publicații internaționale, în care Vitamina C în doze mari, este prezentată ca fiind un tratament eficient împotriva Corona virusului. Vrem să vă aducem la cunoștință că doza maximă recomandată de vitamina C pe zi este de 2000 mg. O doză mai mare de vitamina C (acid ascorbic) poate avea efecte adverse precum acidifierea urinei, stări de greață și diaree și disfuncționalități ale ficatului.

De asemenea, o doză prea mare de vitamina C poate interfera cu echilibrul fragil al balanței prooxidanți antioxidanți din organism. La pacienții cu thalassemie sau hemocromatoză, dozele mari de vitamina C favorizează supraîncărcarea cu fier, ceea ce poate determina tulburări hepatice sau endocrine.

Așadar, vă rugăm să luați toate măsurile pentru prevenție indicate de către autorități. Noi, Naturiști.ro, vă îndemnăm să vă informați doar din surse sigure și oficiale! Urmăriți constant website-urile:

Ministerul Sănătății
Guvernul României
Institutul Național de sănătate publică România
Ministerul Afacerilor Interne – Departamentul pentru situații de urgență
Inspectoratul General pentru Situații de Urgență, România
Tele verde: 0800 800 358


Comentarii