Cum sa iti ingrijesti pielea mainilor in sezonul rece

Se spune că mâinile sunt cartea de vizită pentru o persoană, ele pot trăda vârstă, problemele de sănătate și gradul de atenție pe care le-o acordăm.
În sezonul rece, mâinile noastre au nevoie de o îngrijire specială, temperaturile scăzute și aerul uscat pot deshidrata foarte ușor pielea mâinilor. Pentru a preveni acest lucru este bine să ținem cont de câteva aspecte importante:

1. Creează un ritual de îngrijire pentru pielea mâinilor

Primul pas pentru o îngrijire corespunzătoare este să îți acorzi timp pentru tine. Și pentru că este nevoie de repetiție pentru a crea un obicei, este bine să fii constantă atunci când ai grijă de pielea ta. Poți începe urmând pașii de mai jos:

  • Spălare

PH-ul pielii tale este unul acid și are valori cuprinse între 4,7 și 5,75. Dacă ai tendința să folosești săpunuri cu un pH alcalin, structura celulară va avea de suferit iar bariera naturală a epidermei poate fi distrusă. Astfel se creează un teren perfect pentru o piele uscată și sensibilă, predispusă la infecții. Este foarte important să alegi un săpun delicat pentru piele.


  • Exfoliere

Următorul pas important în menținerea sănătății mâinilor este exfolierea. Acest proces ajută la îndepărtarea celulelor moarte, susținând astfel regenerarea pielii. De reținut este faptul că pe perioada iernii, exfolierea nu trebuie făcută mai des de o dată pe săptămână pentru a nu deshidrata și a sensibiliza mâinile. Poți pregăti foarte ușor un scrub chiar la tine acasă, folosind doar câteva ingrediente naturale.


Scrub cu ulei de măsline și zahăr
Se amestecă o linguriță de ulei de măsline extra virgin cu o linguriță de zahăr până se omogenizează. Folosește această pastă pentru a masa mâinile, zahărul va îndepărta celulele moarte în timp ce uleiul de măsline va hidrata pielea.

Exfoliant cu gălbenuș, miere și migdale

Pentru acest scrub vei avea nevoie de un gălbenuș, o jumătate de lingură de migdale crude decojite, zdrobite și o linguriță de miere de salcâm. Masează amestecul obținut, timp de 10 minute, pe piele. După ce ai terminat, lasă să acționeze aproximativ 15-20 de minute. La final, scrubul se îndepărtează prin clătire cu apă călduță.

  • Hidratare

După pasul de exfoliere urmează partea de hidratare. Este indicat să folosești o cremă de mâini adecvată nevoilor pielii tale. Aceasta trebuie utilizată în mod constant, pe parcursul zilei, pentru a preveni uscarea pielii. Specialiștii recomandă aplicarea cremei de mâini de 5 - 6 ori pe zi fără a uita însă de cuticule, întrucât și acestea au nevoie de hidratare.

Un obicei util este să ai mai multe tuburi de cremă pe care să le plasezi strategic, de exemplu în baie, în mașină și la birou. Astfel te asiguri că ai pielea mâinilor în permanență hidratată.


2. Evită temperaturile extreme

Iarna, din cauza frigului suntem tentați să facem duș sau să ne spălăm pe mâini cu apă cât mai fierbinte. Acest lucru nu este benefic pentru piele întrucât duce treptat la uscarea ei. Este recomandat ca atât dușul cât și spălatul pe mâini să se realizeze cu apă călduță. Nu uita la final să folosești o cremă hidratantă.


În aceeași categorie intră și purtatul mănușilor în sezonul rece. Chiar dacă ieși doar până la magazinul din colț, nu uita să iți iei mănușile întrucât vântul rece și temperaturile scăzute îți pot afecta în mod negativ pielea mâinilor.

3. Umidifică aerul din încăpere

De multe ori, în sezonul rece, aerul din casă tinde să fie mai uscat decât în mod obișnuit. Pentru a evita neplăcerile aduse pielii din această cauză, este bine să iei în calcul un umidificator (nu uita să-l cureți în mod regulat pentru a nu elibera bacterii și mucegai în aer). Dacă nu îți dorești un astfel de aparat, poți să așezi câteva boluri cu apă pe calorifere și astfel vei împiedica uscarea excesivă a aerului din încăpere.

4. Alege detergenți de vase naturali

Detergenții de vase din comerț conțin numeroase substanțe chimice care tind să usuce pielea. Este bine să optezi pentru detergenți naturali, organici care sunt mai prietenoși cu mâinile tale. De asemenea, nu uita să folosești mănuși de menaj atunci când speli vasele sau faci curățenie în casă.

5. Hidratează-te corespunzător

Pe lângă ritualul corect de îngrijire a pielii mâinilor, este important să te hidratezi corespunzător. Încă de la primele ore ale dimineții consumă apă pentru a pune organismul în mișcare și pentru a elimina toxinele acumulate pe timpul nopții. Include în dieta ta fructe și legume proaspete pentru a asigura necesarul de vitamine și minerale necesare pentru o piele sănătoasă și luminoasă.


Surse:

https://doc.ro/

https://beautyfromnature.ro/

https://www.nomasvello.ro/

Comentarii