Remedii naturiste pentru varice

De-a lungul vieții corpul uman trece prin tot felul de schimbări plăcute sau mai puțin plăcute. Factorii de mediu, nivelul de activitate fizică, obiceiurile alimentare, etc. - toate își pun amprenta asupra organismului. Acesta se adaptează constant, iar în timp, încep să apară tot felul de transformări. O astfel de schimbare, tot mai prezentă în cadrul femeilor adulte, sunt venele varicoase.

Varicele se formează prin dilatarea peretelui unui vas de sânge sub acțiunea a mai multor factori iar această schimbare vine la pachet cu modificări de structură și culoare la nivelul venelor. Adesea, ele apar la nivelul picioarelor și la nivelul zonei pelviene. De multe ori, aspectul inestetic generează o stare de disconfort și insecuritate pentru persoana care dezvoltă această patologie.

Se vehiculează că în România, la ora actuală, populația adultă cu vârstă cuprinsă între 30 și 40 de ani suferă de această patologie, în proporție de 35%-50%. Mai mult, se pare că femeile sunt mai predispuse să dezvolte varice în comparație cu bărbații, iar cel mai important factor în dezvoltarea acestei patologii este constituit de ereditate. Așadar în 95% din cazuri, aceasta boală a fost moștenită genetic.

Pe lângă bagajul primit de la strămoși, mai există câțiva factori care joacă un rol direct în dezvoltarea varicelor. Aceștia sunt:

  • Stilul de viață sedentar și lipsa activității fizice;
  • Obezitatea;
  • Statul prelungit în picioare sau în șezut;
  • Efortul fizic prelungit și de mare intensitate;
  • Sarcina, precum și diverse schimbări hormonale.

Venele varicoase pot fi combătute prin adoptarea unui stil de viață sănătos precum și prin utilizarea unor remedii naturiste. Printre cele mai eficiente remedii se numără:

Salcia albă (Salix alba)

Salcia albă este arborele al cărei scoarță conține “salicină” - un precursor al acidului salicilic, având deci efecte antiinflamatoare puternice pentru organism. De asemenea, salcia conține și o cantitate importantă de flavonoizi, cunoscuți pentru potențialul lor antioxidant. Uneori, salcia poate înlocui antiinflamatoarele nesteroidiene (AINS), având mult mai puține efecte secundare asupra stomacului. Astfel, extractul este folosit cu succes pentru ameliorarea durerilor de cap, durerilor menstruale, a reumatismului, a durerilor articulare precum și a celor musculare.

Iedera (Helix hedera)

Iedera se cultiva atât pentru partea ornamentală cât și pentru proprietățile sale benefice asupra corpului uman. Compușii săi biologici o recomandă pentru acțiunea sa analgezică și antispastică. De asemenea, iedera are o influență pozitivă asupra permeabilității vaselor de sânge, precum și asupra activității cardiace. Aceasta mai poate fi folosită cu succes și pentru normalizarea fluxului biliar, stimulând ficatului și vezica biliară.

Uleiul de portocale

Uleiul esențial de portocale este cunoscut în aromaterapie pentru efectele sale liniștitoare și curative asupra depresiei și anxietății. De asemenea, acest ulei are puternice efecte antispasmodice, reușind să reducă rapid și să prevină spasmele musculare. Proprietățile sale antiinflamatorii îl recomandă atât pentru uz intern cât și pentru uz extern întrucât scade inflamația din corp și cea apărută la nivelul pielii.

Un produs extrem de eficient, care conține compușii mai sus menționați, precum și alte ingrediente atent selecționate, este Varice - Gel-Crema. Această cremă se bazează pe acțiunea sinergică a unor elemente menite să lupte activ și să prevină venele varicoase.


Gelul se aplică pe piele într-un strat subțire și nu necesită masaj, motiv pentru care nu are efecte adverse pe termen lung și nu irită pielea. Varice - Gel-Cremă este destinat atât persoanelor care se confruntă cu afecțiuni articulare acute, precum și persoanelor care prezinta afecțiuni articulare cronice.
Varice - Gel-Cremă este un produs din gama Naturiști, care are ca scop alinarea și remedierea patologiilor articulare si venoase. Clienții care au încercat acest remediu sunt încântați de eficiența și rapiditatea sa de acțiune.

Îți recomandăm așadar să încerci cu încredere produsul, iar dacă ai întrebări sau nelămuriri, îți stăm cu drag la dispoziție.

Surse:

https://bioclinica.ro/

https://ro.wikipedia.org

https://doc.ro/

Comentarii