Sarea de Bazna - Sare terapeutica, vindecatoare si naturala

Sarea de Bazna - Sare terapeutică, vindecătoare și naturală

Sarea de Bazna, cunoscută deja în toată Europa datorită proprietăților sale miraculoase, este un produs 100% natural, extras cu mare atenția din apele minerale regăsite în stațiunea a cărui nume o și poartă, Bazna, din județul Mureș. Folosită de sute de ani de către strămoșii noștri, sarea de Bazna și-a dovedit proprietățile pentru sănătate, fiind tot mai căutată pe zi ce trece. Aceste proprietăți, despre care vom discuta în cele care urmează, sunt date de compoziția sării de Bazna, care se remarcă prin conținutul ridicat de potasiu, calciu, magneziu, clorură de sodiu, iodură și bromură de sodiu. Aceste ape minerale de adâncime de 35 m, sunt preluate, fierte și evaporate.

Astfel, prin depunere, rezultă cristalele de sare de Bazna, care înglobează toate elementele mai sus amintite.

Care este istoria sării de Bazna

Dacă ne întoarcem puțin în trecut, aflăm că, în toamna anului 1672, în Bazna, câțiva ciobani care voiau să se încălzească puțin, au aprins un foc aproape de câteva bălți sărate. Neașteptat, apa din bălțile respective a luat foc, emanând un foc de culoare albăstruie. Deși această întâmplare s-a răspândit în întreaga regiune, nimeni nu i-a dat o mare atenție. Însă, la începutul anilor 1800, o echipă de chimiști și de medici din Viena au început studiile pentru această sare miraculoasă, dar și pentru climatul existent în acea zonă. Aceștia, în urma studiilor, s-au convins de toate beneficiile pe care sarea de Bazna le oferă organismului și au decis să contribuie la construirea unei stațiuni balneare.

Astfel, a luat naștere istoria stațiunii Bazna, iar cu ajutorul unor persoane din Mediaș, care au atras tot mai mulți turiști și pentru care s-au observat semne de însănătoșire după curele balneare avute acolo, stațiunea a devenit din ce în ce mai cunoscută.

După acest debut, anii 1900 înseamnă dezvoltarea stațiunii în adevăratul sens al cuvântului, astfel încât a ajuns cunoscută și după granițele țării noastre.

Ce beneficii pentru sănătate are sarea de Bazna

Considerată ca fiind una dintre cele mai bune săruri din lume, sarea de Bazna influențează pozitiv starea de sănătate, fiind recomandată chiar și persoanelor care doresc doar să-și crească rezistența organismului, ca prevenție a apariției afecțiunilor aparatului locomotor sau a hipermobilității. Astfel, sarea de Bazna se utilizează pentru recuperare, în scop terapeutic sau profilactic și nu se consumă ca atare.

După cum am menționat anterior, sarea de Bazna s-a dovedit, conform documentațiilor științifice, benefică ca terapie în boli reumatice, pentru afecțiuni ale sistemului nervos, pentru boli ginecologice sau pentru afecțiuni ortopedice, precum:

  • pentru manifestări abarticulare izolate pure sau asociate;
  • pentru tratarea poliartritei reumatoidale;
  • pentru tratarea spondilozei și a diverselor afecțiuni reumatice;
  • pentru tratarea artritei și a poliartritei;
  • pentru tratarea discopatiilor dorsale sau cervicale;
  • pentru tratarea periartritelor cu blocare totală sau parțială a mobilității umărului;
  • pentru ameliorarea nevralgiilor;
  • pentru tratarea afecțiunilor ortopedice, precum sechelele de după fracturi, luxații, entorse etc.;
  • ajută buna funcționare a sistemului nervos;
  • ajută în caz de afecțiuni ginecologice, precum tulburări menstruale, inflamații cronice ale uterului, sterilitate primară sau secundară, nevralgii pelviene;
  • ajută la tratarea insomniilor, datorită conținutului ridicat de brom;
  • ajută la dilatarea vaselor de sânge și la scăderea vâscozității sângelui, datorită conținutului ridicat de iod;
  • ajută în caz de stări posttraumatice sau stări postchirurgicale ortopedice;
  • crește rezistența de apărare a organismului.

Utilizată pentru băi parțiale, cataplasme sau comprese, se diluează într-un litru de apă 25 g de sare de Bazna.

Utilizată pentru băi generale, se diluează în aproximativ 50l de apă, 500g sare de Bazna.

Cu toate că sarea de Bazna prezintă o multitudine de beneficii pentru sănătate, ca orice produs naturist, există și anumite contraindicații, motiv pentru care, este recomandat ca înainte de a folosi sare de Bazna, să discutați cu medicul dvs., în special dacă suferiți de hipertensiune arterială avansată, boli infecto-contagioase, TBS, insuficiențe hepatice, cardiace sau renale.

Așadar, văzând toate aceste beneficii, nu-i așa că sarea de Bazna este un adevărat miracol natural, care contribuie cu adevărat la o sănătate optimă? Și, vestea bună este că nu este necesar să ajungeți până la Bazna pentru a putea beneficia de toate proprietățile sale. Naturisti.ro, reprezentant oficial al Geotera - Sare de Bazna, unic producător și distribuitor al acestei minunății naturale, vă pune la dispoziție acest produs la un preț avantajos, cu livrare rapidă în toată țara.

Sarea de Bazna direct în ciubărul tău!

Știm deja cu toții cât este de relaxantă o baie caldă în ciubărul de lemn cu apă sărată. Însă, cât de bine sună ca aceeași baie caldă și acel moment de relaxare să vină împreună cu toate beneficiile pe care sarea de Bazna le aduce organismului? Este cât se poate de benefic ca sarea de Bazna să fie introdusă și utilizată în ciuberele pentru apă sărată, oferind, pe lângă relaxare, purificare și reabilitare a organismului și un remediu a problemelor reumatice, de circulație a sângelui, de piele sau în probleme articulare.

Pentru a beneficia de toate proprietățile sării de Bazna, dar și pentru a contribui la întreținerea ciubărului, vom detalia mai jos care sunt concentrațiile ideale de sare de Bazna în funcție de cantitatea de apă.
Este bine de știut faptul că, concentrația maximă care poate fi atinsă de o soluție salină este de aproximativ 25%, respectiv 250 g de sare la 1 L de soluție. În acest caz, prin soluție ne referim la apă + sare, nu doar la apă. Este foarte important ca atunci când se calculează concentrația de sare, să se aibă în vedere cantitatea totală de soluție nu doar cea de apă.

Cu toate că una dintre cele mai saline băi, și anume Băile Cojocna din județul Cluj, au o concentrație salină de aproximativ 11%, Marea Mediterană de 3.5% iar Marea Neagră de 1-2% concentrație salină, pentru a oferi atât protecție cât și efecte terapeutice cu ajutorul sării de Bazna, pentru ciubere se recomandă o concentrație salină de minim 2,5%. Desigur, dacă se dorește a se beneficia din plin de proprietățile sării de Bazna, concentrația salină poate ajunge până la 10%.

Astfel, prin adăugarea sării de Bazna în ciubăr, veți putea profita atât voi cât și oaspeții, de toate beneficiile acesteia. Mai mult decât atât, veți putea oferi protecție ciubărului pe timp de iarnă, deoarece o apă sărată rezistă mult mai bine la temperaturile scăzute iar costurile și timpul alocat schimbului de apă vor scădea, deoarece o apă sărată nu necesită schimbări atât de dese. De asemenea, o apă sărată, în concentrație de 3.5% - 5% protejează lemnul din care este construit ciubărul dar și apa, deoarece, împiedică apariția microorganismelor, răspunzătoare de formarea „mătăsii broaștei” sau a apei verzi.

Un alt mare avantaj al utilizării sării de Bazna este faptul că operatorul de turism își poate promova locația transformând un simplu ciubăr într-o metodă de tratament terapeutic.

Echipa naturisti.ro încurajează utilizarea sării de Bazna în ciubere, piscine și bazine, motiv pentru care se oferă discount atunci când vine vorba de cantități mari. Mai mult decât atât, pentru confortul utilizatorului, sarea de Bazna se poate livra și în saci mai mari, de 10 kg.

Un alt mod de a utiliza sarea de Bazna în ciubere, piscine sau bazine, este sub formă de soluție saturată de Bazna, cu o concentrație de aproximativ 25%. Această variantă conține mai puține impurități, ușurează manipularea, transportul și salvează timp, deoarece amestecul pentru dizolvare a zeci de kilograme de sare propriu-zisă în ciubăr nu mai este necesar. Soluția saturată de Bazna se diluează în raport de 1:10, respectiv 1 L de Sarbasol la 9 L de apă. În acest mod de diluare, se va obține o soluție salină cu o concentrație de 2.5%.

Așadar, indiferent că aveți nevoie de sare de Bazna în cantități mici, pentru uz casnic, sau în cantități mari, pentru utilizarea în bazinele din spitalele de recuperare, în ciubere sau în clinici de kinetoterapie, puteți comanda cantitatea dorită direct de pe naturisti.ro iar sarea de Bazna va ajunge la dvs. în cel mai scurt timp.


Surse:

https://www.romedic.ro/

Comentarii