Trusa naturistă de prim-ajutor - Secretul vacanțelor de vară reușite!

Trusa naturistă de prim-ajutor - Secretul vacanțelor de vară reușite!

Cu toții ne bucurăm de venirea verii, de zilele lungi și însorite, numai bune pentru vacanțe și drumeții prin natură! 🥰 Și, pentru că ne place să fim mereu pregătiți pentru orice situație și pentru că e mai bine să ai la tine câteva leacuri și mici ajutoare cât mai naturale atunci când ești departe de casă, ne-am gândit să vă împărtășim și vouă ce trebuie să conțină o trusă de prim-ajutor. Desigur, trusa este în mare parte bazată pe produse naturiste, produse care pot să fie de maare ajutor în situații mai puțin plăcute.

Așadar, fie că mergeți la munte, la mare sau într-o simplă drumeție prin pădure, este esențial să fiți pregătiți pentru orice eventualitate, atât pentru voi cât și pentru restul familiei. Știm doar că în timpul vacanțelor pot să apară o serie de situații neprevăzute. De la tăieturi și zgârieturi până la înțepături de insecte și arsuri solare, aceste situații pot apărea fără avertizare și pot transforma o zi plăcută într-o experiență neplăcută. Cu ajutorul unei truse bine echipate, aceste mici accidente se pot trata rapid și eficient, iar în situații mai grave, o astfel de trusă poate face diferența în timp ce așteptați asistența medicală profesionistă.

Ce trebuie să conțină trusa de prim ajutor?

Având în vedere varietatea de probleme de sănătate și accidente care pot apărea în timpul vacanțelor de vară, este important să vă asigurați că trusa ta de prim ajutor este bine echipată. Noi, echipa naturisti.ro, am pregătit o listă cu câteva produse naturiste, pe care considerăm că fiecare călător trebuie să le dețină atunci când se pornește la drum.

Așadar, fiind vară, iar țânțarii și insectele sunt mai active ca niciodată, vă recomandăm două produse ideale, atât pentru a combate insectele cât și pentru a ameliora mușcăturile lor, dacă este cazul. Spray-ul repelent împotriva țânțarilor și a căpușelor, potrivit atât pentru adulți cât și pentru copiii cu vârsta mai mare de 3 luni, protejează eficient până la 8 ore împotriva înțepăturilor de țânțari și căpușe. Având ca substanță activă naturală Citriodiolul, obținut din ulei și extract de Eucalipt cu acțiune repelentă împotriva insectelor, acest spray se poate utiliza atât pe piele cât și pe haine sau pe alte suprafețe de unde se dorește îndepărtarea insectelor.

Dacă nu ați apucat să aplicați spray-ul repelent împotriva țânțarilor și a căpușelor, iar aceste insecte și-au lăsat amprenta pe piele, vă recomandăm gelul calmant pentru înțepături de insecte ParasiteS, potrivit atât adulților cât și copiilor cu vârsta de peste 3 ani. Odată aplicat, datorită efectului antiseptic, acest gel calmează rapid mâncărimea și iritația pielii. De asemenea, datorită combinației de uleiuri esențiale de mentă, lavandă, mușcată, rozmarin, cuișoare și ceai verde pe care le conține, oferă senzația de confort și de răcorire pe zona de piele afectată.

Un alt produs natural potrivit de adăugat în trusa de prim ajutor este Emetinul. Destinat preveniri răului de mișcare, de altitudine, de mare sau de mașină, acest produs este indispensabil, credem noi, în special dacă alegem să ne deplasăm cu autoturismul personal pentru a ajunge la destinația dorită. Și, un alt mare avantaj al acestui produs, dincolo de eficiența lui și de faptul că este 100% natural este și prețul accesibil.

Deși sunt probleme care pot apărea oricând, știm cu toții că șansele de diaree sau constipație cresc în special când suntem plecați în concediu. Pentru a evita orice neplăcere de acest gen, puteți adăuga în trusa de prim-ajutor câteva variante naturale care vă vor scăpa de aceste probleme neplăcute. Pentru diaree, un produs naturist bun este Antidiareice V de la Plantavorel produs care menține confortul gastro-intestinal în caz de enterocolite și diaree, și care ameliorează diferitele afecțiuni ale colonului. Obținut din pulberi vegetale din iarba de rostopască, iarbă de turiță mare, floare de mușețel, scoarță de stejar și frunze de afin, acest produs poate să fie de mare ajutor în situații neplăcute.

Pe cealaltă parte, este recomandat ca în trusa de prim ajutor să fie un remediu pentru constipație. În acest caz, tot un produs realizat din plante medicinale marca Plantavorel, este Normoponderolul. Acest produs prezintă excelente proprietăți de stimulare a tuturor funcțiilor excretorii, cu acțiune depurativă, laxativă și diuretică.

Și, pentru că nu întotdeauna știi unde ajungi, alergiile pot să își facă prezența. În special dacă în trecut au fost anumite simptome alergice, este recomandat să adăugați în trusă un produs natural, care să înlăture simptomele neplăcute ale alergiei. Extractul din muguri de coacăz negru de la PlantExtrakt, produs gemoterapic 100% natural, va îmbunătăţi starea de sănătate a alergicilor. De asemenea, tot de la PlantExtrakt, Polygemma Alergii nr. 26, datorită combinației de extracte din plante, contribuie la un răspuns imun optim în cazul disconfortului cauzat de factori cu potențial alergenic.

  

În caz de arsuri sau răni superficiale, este bine să fie în trusa de prim ajutor un unguent cu gălbenele și propolis. Acest unguent îngrijește pielea afectată de arsuri, de răni superficiale, de degerături sau chiar și de înțepături de insecte, datorită asocierii celor două extracte naturale de gălbenele și de propolis. Știm deja că propolisul este extrem de apreciat datorită proprietăților sale regeneratoare, antimicrobiene și cicatrizante, iar extractul de gălbenelele este cunoscut ca un excelent antiinflamator, care grăbește acțiunea de cicatrizare și regenerare a pielii.

Un alt produs care trebuie să fie de nelipsit din trusa naturistă de prim-ajutor este un „leac” vechi dar extrem de eficient pentru a reduce febra şi durerea, inflamaţiile generale şi articulare, dar și nevralgiile. Este vorba despre aspirină, de data aceasta organică. Herbagetica a adunat cele mai importante componente și a scos pe piață aspirină organică și naturală, recomandată chiar și pentru ameliorarea durerilor lombare şi ovariene, pentru fluidizarea sângelui sau pentru menținerea temperaturii normale a organismului.

Pe lângă aceste produse menționate anterior, în trusa de prim-ajutor este recomandat să se mai regăsească:

➤ plasturi și bandaje, esențiale pentru tratarea tăieturilor, zgârieturilor sau a altor leziuni minore;
➤ antiseptic local, util pentru curățarea și dezinfectarea rănilor și pentru a preveni infecția;
➤ creme sau loțiuni pentru protecția solară și/sau pentru arsurile solare;
➤ apă oxigenată sau ser fiziologic, utile pentru curățarea rănilor sau a ochilor;
➤ săruri de remineralizare orală;
➤ plicuri de zahăr, benefice în caz de hipoglicemie;
➤ pensetă, pentru e îndepărta corpurile străine;
➤ foarfecă, utilă pentru a tăia bandajele sau alte materiale necesare;
➤ termometru;
➤ mănuși de unică folosință, utile pentru protejare atunci când se oferă primul ajutor.

Odată ce trusa de prim-ajutor a fost pregătită, nu rămâne decât să vă dorim o vacanță incredibilă, lipsită de griji și cu multă veselie și voie bună!

Comentarii