9 suplimente naturiste pentru menopauza

9 suplimente naturiste pentru menopauză


Menopauza este un proces biologic natural și reprezintă una dintre cele mai importante etape prin care o femeie trece de-a lungul vieții, care marchează sfârșitul ciclului menstrual. Aceasta apare, în funcție de organism, începând cu vârsta de 40 de ani. Menopauza poate să apară dintr-o dată, atunci când se observă lipsa ciclului menstrual, sau progresiv, atunci când menstruația apare fie mai rar, la 2-3 luni, fie mai des, la 2-3 săptămâni.

Odată cu instalarea menopauzei, femeile trec printr-o serie de schimbări care se resimt asupra întregului organism, prin diverse simptome precum bufeuri, uscăciuni vaginale, schimbări de dispoziție, transpirații nocturne, dureri de cap, urinare frecventă, piele uscată, somn perturbat, energie scăzută.

Din fericire, natura este și de această dată alături de oameni, iar știința a reușit să cerceteze și să extragă tot ceea ce este mai bun din plante și benefic pentru femei, pentru a trece mai ușor prin această etapă a vieții.

Care sunt top 9 suplimente naturiste care te ajută la menopauză?

  1. Black Cohosh - este unul dintre cele mai apreciat și studiat supliment ca ajutor în menopauză. Realizat din extract din rădăcina plantei de cohosh negru, acest supliment naturist ajută în special pentru reducerea bufeurilor, a tulburărilor emoţionale, de somn şi de apetit, cauzate de menopauză. De asemenea, Black Cohosh ajută la creşterea efectului serotoninei şi al dopaminei prin stimularea receptorilor specifici.
  2. Semințe de in - atât semințele cât și uleiul de in sunt benefice în caz de simptome ușoare deoarece, acestea tind să echilibrele hormonii, datorită compușilor polifenolici numiți lignani, care au acest rol. Cu toate că studiile nu au dovedit influența semințelor sau al uleiului de in în ameliorarea bufeurilor, aceste produse sunt excelente și pentru combaterea constipației, un alt simptom des întâlnit la menopauză.
  3. Calciu - odată ce nivelul de hormoni scade, după menopauză, pierderea osoasă poate deveni o reală problemă. Din acest motiv, este foarte important să vă asigurați că îi oferiți organismului cantitatea necesară de calciu (de preferat din alimente). Pentru femeile de până la 51 de ani, cantiatea necesară de calciu pe zi este de 1000 de miligrame, iar celor cu vârsta de peste 51 de ani, cantitatea zilnică necesară de calciu este de 1200 de miligrame.
  4. Sunătoarea - cunoscută ca un remediu excelent pentru combaterea depresiei ușoare, sunătoarea este de mare ajutor pentru femei în timpul menopauzei, deoarece îmbunătățește starea de spirit, atenuând schimbările de dispoziție. Mai mult decât atât, există studii care arată că sunătoarea prezintă efecte asemănătoare cu efectele medicamentelor antidepresive, însă, fără efectele secundare pe care acestea din urmă le cauzează.
  5. Acizi grași Omega-3 - contribuie la echilibrarea hormonilor din perioada menopauzei, ajutând la păstrarea echilibrului emoțional. De asemenea, Omega-3 ajută și la lubrifierea diverselor țesuturi, fiind benefici astfel pentru ameliorarea uscăciunilor vaginale. Femeile care se găsesc în perioada de postmenopauză tind să aibă un un nivel ridicat de trigliceride în sânge, crescând astfel riscul de cardiopatie ischemică. Astfel, Omega-3 ajută și în acest caz, prin scăderea trigliceridelor.
  6. Extracte gemoterapice din mlădiţe de zmeur, mur, merişor şi sequoia - sau Polygemma nr. 9 - este o combinație de extracte gemoterapice, naturale, ideale pentru susținerea organismului persoanelor de peste 50 de ani. Extractele din zmeur, mur, merișor și sequoia ajută la depăşirea stărilor neplăcute generate de dezechilibrul hormonal de la menopauză, îmbunătăţeşte elasticitatea uterului, creşte absorbţia calciului la nivel intestinal și ameliorează durerile articulare.
  7. Extracte de Vitex agnus castus, muguri si fructe de zmeur - sau Donavital  - este un produs 100% natural, produs în România de către PlantExtrakt. Extractele de Vitex agnus castus, muguri și fructe de zmeur ajută la reglarea secreției ovariene, restabilind echilibrul endocrin. De asemnea, Donavital este un bun adjuvant în sindromul premenstrual cu cefalee, mastodinie, fatigabilitate, retenție hidrică, acnee, nervozitate, depresie sau palpitatii.
  8. Extract din mlădițe de zmeur - produs 100% natural, de la PlantExtrakt, este un prieten de nădejde al aparatului genital feminin. Acest produs natural, are rolul de a susține echilibrul hormonal al aparatului genital feminin de la pubertate până la menopauza. De asemenea, extractul din mlădițe de zmeur ajută la ameliorarea simptomelor din menopauza.
  9. Extract din conuri de hamei - acest produs prezintă efecte calmante excelente, fiind ideal pentru sistemul nervos. Astfel, pentru femeile care trec prin menopauză, este un bun aliat deoarece ajută la menținerea stării de calm și confort în timpul acestei perioade. Extractul din conuri de hamei ajută femeile să facă față simptomelor precum bufeurile de căldură, transpirație, neliniște și iritabilitate.

Pe lângă aceste remedii naturiste, dacă suferiți de tulburări de somn sau de dispoziție, tinctura de sunătoare, valeriana, lavanda, melatonina sau roința sunt utile pentru a vă oferi o stare de liniște și un somn odihnitor.

Având în vedere că această perioadă a vieții este una mai puțin plăcută, datorită simptomelor, este recomandat ca atunci când simțiți primele simptome, să discutați cu medicul specialist pentru a vă îndruma spre cele mai potrivite suplimente, astfel încât, împreună, să găsiți cea mai bună metodă de a trece ușor peste simptomele menopauzei.


Surse:

https://doc.ro/

healthline.com

https://www.mayoclinic.org

Comentarii