Probleme cu transpiratia?

Succesul: 1% inspirație, 99% transpirație

   Parcursul formării mele în viață a fost influențat din copilărie când am deprins lucruri practice în atelierul de croitorie a mamei mele și cumva înclinația mea a rămas constant aceeași orice am întreprins în viață.

   Perioada în care am studiat la Facutlatea de Farmacie din cadrul Universității de Vest, Vasile Goldiș – Arad a fost un timp al acumulării de cunoștințe mi-a deschis calea către informații aprofundate în domeniul farmacologiei, botanicii farmaceutice, farmacognoziei și nu în ultimul rând în studiul tehnicii farmaceutice. Toate aceste informații m-au ajutat să aprofundez mai mult domeniul meu de interes, să îmbin cunoștințele dobândite și să fac câteva încercări de formulări proprii. Aceste încercări au pornit de la o problemă personală privind gasirea unei formule de săpun adecvat pielii sensibile datorată apei dure de la duș.

   La finalizarea studiilor am pășit timid în sala unde urma să susțin lucrarea de licență iar în timpul prezentării discuția a deviat spre formularea de produse cosmetice cu funcții speciale pentru piele. Profesorii au fost fascinați de pasiunea cu care am vorbit despre încercările mele de formulări, de explicațiile amănunțite privind mecanismele proceselor de preparare și efectul scontat. De la acel moment a pornit un vis – visul de a ajuta oamenii prin prepararea unor farmacocosmetice de calitate înaltă.

    Au urmat cca 5 ani de documentare suplimentară în domeniul problemelor legate de piele, mi-am aplecat atenția asupra remediilor pe care ni le oferă natura. Am parcurs sute de articole științifice și astfel am primit convingerea tot mai mare că pot să prepar produse bine gândite care pot ameliora problemele de piele.

   Cu o echipă de farmaciști am lucrat la formule și am reușit să punem bazele laboratorului de cosmetică IDP Botanical Pharm în Arad și ca răspuns la prima provocare, hiperhidroza și mirosurile asociate acesteia, au luat naștere 2 produse cu care ne mândrim.

   Produsele noastre sunt bazate pe soluții naturale: alaunul și extractele de plante care  aduse împreună acționează prin sinergism și dau efectul dorit. Iar efectul așteptat este confirmat de către utilizatorii mulțumiți. Pentru noi mulțumirea oamenilor înseamna imboldul pentru a dezvolta alte produse de calitate, pe care deja le avem în vedere, și care sunt deja în diferite faze de testare.

Farm. Claudiu Ică

Comentarii