ZMEURUL – un aliat al femeii de la pubertate la menopauza

Probleme la nivelul aparatului genital feminin pot sa apara inca de la pubertate, care poate fi precoce sau intarziata. Ulterior in viata femeii, frecvent apar tulburarile de ciclu menstrual, iar sindromul premenstrual este deseori dificil de tolerat.


Diagnostice tot mai des intalnite la femeia adulta, cu o componenta psihosomatica importanta, sunt ovarul polichistic, fibromul uterin, tulburarile de libido si, destul de des, sterilitatea. Apoi, premenopauza si menopauza vin cu o suita de manifestari care se pot intinde ca durata pe ani de zile.


Zmeurul, sub forma de extract gemoterapic, este aproape un panaceu in tulburarile genitale feminine.

Extractul din mladite de Zmeur actioneaza prin reglarea secretiei hormonale ovariene (de estrogen si progesteron), cu restabilirea echilibrului endocrin si corectarea tulburarilor de natura hormonala la femeia de orice varsta.
In problemele mentionate, intervine de multe ori cu succes doar Extractul gemoterapic din mladite de Zmeur. Poate fi folosit singur, de exemplu in pubertatea intarziata, in dereglari de ciclu menstrual sau in caz de bufeuri la menopauza.

O alta abordare sunt complexele gemoterapice, care reunesc mai multe componente cu actiune sinergica si/sau complementara.

dureri menstrualeDonavital este un produs fito-gemoterapic, asociere de extract gemoterapic de mladite de Zmeur si extract de Vitex Agnus Castus. Se administreaza ca alternativa la gemoterapicul de Zmeur, cand simptomele sunt mai puternice sau in caz de analize de laborator modificate: progesteron scazut sau prolactina marita (care pot determina infertilitate cu hiperprolactinemie, tulburari de ciclu, probleme la nivelul sanilor, galactoree - secretie lactata in afara sarcinii).

Polygemma 20 - premenstrual (contine gemoterapice de Zmeur, Calin, Castan salbatic si sarea Schussler Magnesia phosphorica), amelioreaza simptomele neplacute legate de ciclul menstrual: fizice (dureri de cap, sani tumefiati si durerosi, retentie de apa cu crestere in greutate, balonare, durere in micul bazin – dismenoree, dureri musculare/articulare) si emotionale (iritabilitate, nervozitate, anxietate, oboseala, lipsa concentrarii, insomnie etc).

Polygemma 9 femei 50+ (contine gemoterapice de Zmeur, Mur, Merisor, Sequoia) poate fi folosita profilactic sau curativ. Ajuta in caz de menopauza precoce, modificari ale ciclurilor menstruale, transpiratii, bufeuri, stari depresive, insomnii, tulburari de comportament, osteoporoza, hipertensiune arteriala etc, toate legate de ”imbatranirea” aparatului genital.


Cateva asocieri de extracte gemoterapice, frecvent recomandate de primă intentie (si sub controlul medicului ginecolog) pot fi:

In fibrom uterin - asociere de mladite de Zmeur, muguri de Arin alb si mladite de Mur timp de 2-3 luni, apoi se poate repeta cura dupa o pauza de o luna sau continua cu o alta asociere de gemoterapice.

In chisturi ovariene – asociere de muguri de Coacaz negru, mladite de Zmeur, mladite de Cimisir. Cimisirul se administreaza o luna, apoi se inlocuieste cu mladite de Merisor. Se administreaza timp de 2 - 3 luni, cu repetare la nevoie si reevaluari periodice.


Descoperiti Zmeurul gemoterapic si va veti bucura de zile inseninate prin puterea sa vindecatoare !



Comentarii