Gemoterapia în lupta cu kilogramele – Cum să fii în formă și sănătos!

Gemoterapia în lupta cu kilogramele – Cum să fii în formă și sănătos!

În lumea modernă, controlul greutății a devenit o provocare majoră pentru mulți dintre noi. Știm cu toții că atât subponderabilitatea, cât și supraponderabilitatea nu sunt semne ale unui organism sănătos, însă, deseori ne confruntăm cu dificultatea de a rezolva singuri această situație și de a atinge o greutate optimă sau măcar satisfăcătoare. În astfel de cazuri, este recomandat să apelăm la profesioniști dar și să ne scoatem la iveală propria voință.

Vom prezenta în continuare câteva informații utile despre gemoterapie, preluate și discutate cu Dna. Carmen Ponoran, farmacist specialist încă din anul 1992, formator în domeniul gemoterapiei și acreditată de Ministerul Sănătăţii. Dna. Carmen Ponoran lucrează la Laboratoarele Plantextrakt din anul 1994 unde ocupă funcţia de director ştiinţific. Este secretar general al Asociaţiei Române de Gemoterapie şi Homeopatie, unde coordonează activitatea de formare a farmaciştilor şi asistenţilor de farmacie în domeniul gemoterapiei şi de iniţiere în homeopatie.

Așadar, aceste informații transmise de Dna. Farm. Sp. Carmen Ponoran vă pot susține în efortul de a lupta împotriva kilogramelor în plus sau în minus, într-un mod natural, iar după investigarea cauzelor medicale, s-ar putea să vă ajute să vă regăsiți în una dintre situațiile descrise mai jos.

Ce este gemoterapia

Gemoterapia este o formă de terapie naturală care utilizează extracte obținute din țesuturi vegetale aflate în faza de creștere, muguri și alte părți tinere ale plantelor, pentru a crea remedii naturale. Aceste extracte sunt bogate în substanțe nutritive cu puternice proprietăți terapeutice. Care este istoria gemoterapiei, cum acționează aceasta precum și alte informații valoroase le găsiți în articolul nostru de blog dedicat Gemoterapiei și intitulat GEMOTERAPIA – Regenerarea organismului odată cu natura!

Gemoterapia pentru anemie sau lipsa poftei de mâncare

Situațiile în care observăm lipsa poftei de mâncare, în special la copii, pot fi adesea asociate cu anemia (care presupune un deficit de globule roșii sănătoase) și pot duce la scăderea în greutate. Indiferent că vorbim despre copii sau adulți care luptă cu pierderea kilogramelor, se poate apela la remedii naturiste gemoterapice, mai exact la extracte gemoterapice dedicate acestei probleme, precum: extractul din muguri de porumbar, extractul din muguri de cătină și extractul din mlădițe de cătină roșie.

Extractul din muguri de porumbar are capacitatea de a regla funcțiile corpului prin acțiunea asupra sistemului nervos central - hipotalamus, hipofiză - până la nivelul suprarenalelor. De aceea, sunt considerați "gemoterapicii convalescenței", ajutând organismul să recupereze mai ușor echilibrul, după boală. Conform studiilor, mugurii de porumbar pot crește pofta de mâncare în cazul în care aceasta lipsește. Prin urmare, este recomandat în special persoanelor slabe sau anemice.

Mugurii de cătină albă pot fi considerați o reprezentare în miniatură a puterii vindecătoare pe care o deține această plantă și pe care o concentrează ulterior în fructe. Extractul din muguri de cătină albă este recomandat persoanelor slabe sau anemice deoarece acestea vor beneficia cel mai bine de acțiunea tonică, vitaminizantă și neurostimulantă a fructelor.

Mlădițele de cătină roșie sunt cunoscute drept „antianemicul gemoterapiei". Acestea au rolul de a stimula formarea globulelor roșii, de a stimula digestia, apetitul și asimilarea, fiind recomandate atât copiilor, adulților și vârstnicilor cât și femeilor însărcinate și celor care alăptează.

Gemoterapia pentru anorexie și bulimie

Anorexia și bulimia sunt tulburări de alimentație grave, care necesită intervenție medicală și psihologică și care reprezintă o imagine distorsionată asupra corpului. Pentru remedierea acestor afecțiuni, multe persoane aleg să intervină singure, prin metode extreme. În cazul bulimiei, în general se aplică tehnica consumului de hrană în exces, ca mai apoi acea hrană să fie eliminată prin diverse metode dure pentru organism. În cazul anorexiei, se aplică în cele mai multe cazuri tehnica înfometării excesive, o metodă foarte dăunătoare organismului, ce poate avea efecte grave.

Pentru ameliorarea acestor afecțiuni, gemoterapia poate oferi un suport suplimentar, cu ajutorul extractului din muguri de smochin, extractului din muguri de măr pădureț și extractului din muguri de tei argintiu. Aceste extracte pot ajuta la reglarea funcționalității tubului digestiv, la echilibrarea stării emoționale și la îmbunătățirea somnului.

Extractul din muguri de smochin reglează funcționalitatea tubului digestiv, echilibrează starea emoțională și senzația de sațietate. Doamna farmacist specialist Carmen Ponoran afirmă faptul că „putem numi Extractul din muguri de Smo­chin „antidepresivul tulburărilor de alimen­tație”, fiind recomandat în ano­rexie, bulimie sau ortorexie (ob­sesia ce poate deveni patologică, de a mânca doar hrană sănătoasă).”

Extractul din muguri de măr pădureț este un excelent relaxant pentru sistemul nervos având un puternic impact pozitiv și asupra tubului digestiv, acționând ca un antiinflamatori și alcalinizant.

Extractul din muguri de tei argintiu, administrat seara, înainte de culcare, are rolul de a induce somnul și de a îmbunătăți calitatea acestuia.

Pentru această cură gemoterapică completă, Dna. farm. sp. Carmen Ponoran spune că „putem admi­nistra Extractul din muguri de Smochin dimineața, Extractul din muguri de Măr pădureț la prânz și Extractul din muguri de Tei argintiu seara. Cura gemoterapică poate fi urmată timp de mai multe luni de zile.”

Gemoterapia pentru obezitate

Obezitatea este o problemă de sănătate majoră în lumea modernă și se instalează atunci când se acumulează cantități mari de grăsime atât în jurul viscerelor cât și în țesutul subcutanat, iar greutatea corpului crește cu peste 25% din greutatea normală. În cazul obezității, Dna. farm. sp. Carmen Ponoran spune că „Pe lângă recomandările medicului și nutrițio­nistului, putem apela la gemoterapie, care va sus­ține digestia, ne va ajuta în reechilibrarea la nivel neurovegetativ, la accelerarea metabolismului și pentru o detoxifiere accelerată.”

Astfel, extractul din muguri de smochin, extractul din muguri de măr pădureț, extractul din muguri de tei argintiu, extractul din mlădițe de ienupăr și extractul din mlădițe de lemn-câinesc sunt câteva dintre extractele gemoterapice care pot ajuta la detoxifiere, la accelerarea metabolismului și la susținerea digestiei.

Pe lângă cele menționate anterior, amenții de mesteacăn accelerează metabolismul și pot fi de mare ajutor în special în cazurile de hipotiroidism. Mlădițele de ienupăr pot fi un complement valoros într-un tratament gemoterapic pentru obezitate, având acțiune detoxifiantă importantă asupra ficatului și rinichilor, precum și proprietăți hipolipemiante și antiinflamatorii. Extractul din mlădițe de ienupăr este inclus și în complexul Polygemma - Ficat detoxifiere, alături de gemoterapicele din muguri de alun și mlădițe de rozmarin. Acestea completează efectul mlădițelor de ienupăr, susținând refacerii elasticității ficatului și îmbunătățirea procesului de digestie. Pentru un efect detoxifiant la nivel limfatic, important în cazul persoanelor obeze, se poate alterna administrarea extractului din mlădițe de lemn-căinesc cu extractul din sevă de mesteacăn. Ambele au efecte generale de detoxifiere și remineralizare, administrându-se timp de o lună, fiecare.

Gemoterapia, cu ajutorul extractelor naturale din muguri și mlădițe de plante, oferă o abordare holistică și naturală pentru controlul greutății, iar consumate în mod corect, aceste extracte ne ajută nu doar să fim în formă dar să fim și sănătoși. Cu toate acestea, este important să ne amintim că fiecare individ este unic și că ceea ce funcționează pentru unul poate să nu funcționeze pentru altul.De aceea, este esențial să consultăm un specialist înainte de a începe orice tratament.

În plus, gemoterapia nu ar trebui să înlocuiască o dietă echilibrată și un stil de viață activ. În schimb, ea ar trebui să fie văzută ca un instrument suplimentar care ne poate ajuta să atingem și să menținem o greutate sănătoasă.

Dna. farmacist specialist Carmen Ponoran are un sfat bun pentru fiecare dintre noi, și anume:

„Vă propun să trăim, însă, fără o fixație referi­toare la numărul ideal al kilogramelor, să avem un regim de viață sănătos – cu respectarea regulii moderației la toate mesele, cu exerciții fizice adap­tate vârstei și să avem în vedere că nu suntem iden­tici în ce privește conformația corpului și inten­sitatea arderilor metabolice, deci, așa cum se spune – „să ne simțim bine în pielea noastră”. Și, cel mai important, să fim sănătoși!”

Noi, Naturisti.ro, ne dedicăm să vă oferim cele mai bune produse naturale și remedii naturiste, iar pentru asta putem spune că suntem mândri să avem ca parteneri Laboratoarele PlantExtrakt, primul producător de produse gemoterapice din Romania.

Vă invităm să descoperiți gama noastră de extracte gemoterapice și să începeți călătoria către o viață mai sănătoasă și mai echilibrată.

Comentarii