GEMOTERAPIA – Regenerarea organismului odata cu natura

Asemănarea dintre evoluția pădurii și a plantelor cu evoluția materiei proteice la om au fost descoperite odată cu apariția gemoterapiei!

 

Ce este gemoterapia

 

Gemoterapia, sau, cum se spune în popor, ”terapia cu muguri”, este o terapie naturală care se bazează în totalitate pe extracțiile obținute din plantele tinere, care încă sunt în faza de creștere.

Extracțiile pentru această terapie se fac fie din rădăcinile plantei tinere, fie din mlădițe, muguri, semințe sau sevă, de obicei primăvara, deoarece majoritatea plantelor au  în acest sezon sistem intens de dezvoltare. 

Cu ajutorul gemoterapiei, substanțele extrase din plantele tinere sunt aduse în organismul uman, oferindu-i acestuia toți nutrienții plantei și toată vitalitatea mugurelui. Totodată, părțile tinere ale plantelor, care sunt prelucrate în stare proaspătă, au o imensă capacitate de creștere, regenerare și dezvoltare, toate acestea fiind transmise în organismul uman pe parcursul terapiei.

 

 

Istoria gemoterapiei

 

Gemoterapia a luat naștere datorită medicilor francezi și belgieni, care au descoperit în anii 1950-1960 efectele benefice pe care le au țesuturile plantelor tinere.

Medicul belgian Pol Henry a fost primul care a realizat faptul că țesuturile formate din celule care se divid intr-un timp scurt, au un efect curativ ridicat. 

Acesta a dezvăluit modul ideal de preparare al extractelor gemoterapice, iar în anul 1956 acest mod a fost oficializat în Farmacopeea Franceză. Denumirea oficială pe acea vreme a fost de „macerat glicerinic”, însemnând extractul obținut cu alcool etilic și glicerină, prin macerarea mugurilor mărunțiți ai plantelor. Nouă ani mai târziu, în anul 1965, această metodă oficializată a fost preluată și de către Farmacopeea Europeană. În zilele noastre, gemoterapia este utilizată foarte des în special în statele din vestul Europei.

 

În România, îi avem ca lideri, cu o experiență de peste 20 de ani pe colegii noștri de la PlantExtrakt. Aceștia au introdus în țara noastră, încă din 1995 gemoterapia, iar astăzi, a ajuns să fie practicată de tot mai mulți medici specializați în terapiile naturale.

 

Dezvoltarea și cercetarea tot mai avansată a acestei ramuri, a dus la extinderea formelor de extracte gemoterapice, ajungându-se la extracte în formă concentrată. Avantajul acestui tip de extract este faptul că se administrează o cantitate mai mică de alcool etilic.

Totodată, știința a dat naștere și extractelor complexe, prin care toate componentele individuale acționează sinergic.

Cum acționează gemoterapia?

 

Gemoterapia are ca scop principal de a asigura drenajul și detoxifierea organismului, acționând profund, direct la nivel celular. Menținerea săntății este strâns legată de această detoxifiere,care se face în organism la diferite niveluri, iar gemoterapia acoperă o rază mare de tratamente a diverselor probleme.

Fiind o ramură extrem de exstinsă, de-a lungul timpul s-au descoperit o serie de întrebuințări ale plantelor tinere, fiecare plantă fiind atribuită unui țesut/organ al corpului uman. 

 

Astfel, haideți să aflăm care sunt extractele gemoterapice utilizate frecvent pentru diverse afecțiuni:

 

 

 • Extract din muguri de nuc
  • reface flora intestinală perturbată
  • reduce senzația de balonare
  • antiinflamator si cicatrizant
  • secretia sucurilor pancreatice

 

 

 

 

 

 

 • Extract din mlădițe de Zmeur
  • Tulburări legate de pubertate, ciclu menstrual, menopauză
  • Adjuvant în afecţiuni genitale feminine (fibrom uterin, chist ovarian, fertilitate scăzută, tulburări de libidou, îmbătrânire precoce etc)

 

 • Extract din mlădițe și radicele de Ovăz
  • Antioxidant și revitalizant
  • Încetinește procesele de îmbătrânire
  • Crește rezistența organismului la infecții
  • Protejează de radiații electromagnetice, solare, UV, poluare

 

 • Extract din muguri de Tei argintiu
  • Stări de nervozitate, neliniște, stres sau emotivitate
  • Îmbunătăţește calitatea somnului (insomnia adultului și copilului)
  • Dezobișnuire de somnifere

 

 

 

Surse:

 

https://www.romedic.ro/gemoterapia-0C727

https://farma.com.ro/articles/2012.3-4/PF_Nr-3-4_2012_Art-18.pdf

https://www.medichub.ro/

https://www.gemoterapie.ro/gemoterapie/istoric-gemoterapie.htmlComentarii

Articole similare