12 ingrediente naturale, pentru un plus de savoare

Știm cu toții cât este de greu să putem savura un desert gustos, mai ales atunci când dorim să ținem o dietă și să avem grijă la fiecare aliment, astfel încât să nu ne afecteze sănătatea pe termen lung. Cu ajutorul ingredientelor naturale, putem prepara și obține un desert prietenos cu silueta, care să ne satisfacă poftele. În acest mod, renunțatul la dulciuri nu mai trebuie să facă parte din obiectivul pentru anul următor, iar vestea bună este că există o varietate de deserturi pe care le putem prepara în mod natural.

Dacă în articolele anterioare am văzut cu ce ingrediente naturale putem face acele blaturi pufoase de prăjitură, tort sau cozonac, și totodată cu ce le putem îndulci astfel încât sănătatea noastră să aibă de câștigat, acum vom afla care sunt ingredientele naturale cu care putem orna și umple acele blaturi, dar și alte ingrediente naturale pe care le putem folosi prentru realizarea unor prăjituri vegane.


1. Curmale uscate fără sâmburi - sunt o sursă sigură de energie, care completează aportul zilnic de fibre prin conținutul bogat în magneziu, calciul sulf, fier, potasiu, fosfor, vitaminele A, B, D, săruri minerale și apă.



2. Stafide de corint - cu o îndelungată tradiție în Grecia, stafidele de corint au o calitate superioară și o unicitate al gustului și al aromei. Acestea se pot consuma ca atare sau în preparate de patiserie și prăjituri, aducând prin consumul lor aportul de vitamina C, fier, magneziu, potasiu, zinc, fosfor și antioxidanți. 



3. Merișoare - bogate în substanțe antiinfecțioase, tanini și flavonoide, fructele de merișor pe cât sunt de sănătoase pe atât sunt de gustoase. Adăugate în prăjituri, acestea le oferă un aspect deosebit și aduc totodată aportul de nutrienți necesari.



4. Migdale crude - deoarece ajută la remineralizarea organismului, prevenind stările de oboseală cronică și epuizare intelectuală, migdalele sunt o sursă excelentă de fibre, proteine și Omega-3. Astfel, adăugate în prăjituri, acestea vor oferi toate aceste beneficii într-o manieră dulce și delicioasă.



5. Mix de fructe - pregătite într-un amestec special, mixul de fructe deshidratate și uscate, format din ananas, cocos, curmale, mere, stafide și papaya, formează ingredientele ideale pentru diferite rețete de prăjituri.



6. Ananas confiat - bogat în vitaminele A, B, C, E dar și în fibre, betacaroten, potasiu, fier, zinc, mangan, calciu și iod, ananasul confiat aduce prin consumul său o serie de beneficii precum menținerea sănătății hormonale, întărește sistemul imunitar, reduce tensiunea, menține ochii sănătoși. Adăugat în deserturi, veți putea beneficia de toate aceste beneficii într-un moment de răsfăț.



7. Pastă de alune - cremoasă și gustoasă, pasta de alune poate să fie adaugată cu succes în preparearea cremelor pentru prăjituri sau a budincilor. Bogată în proteine vegetală, această pastă este recomandată în special copiilor aflați în creștere sau persoanelor care au un stil de viață activ.



8. Cremă de alune cu cacao - un desert delicios care poate fi consumat atât ca atare cât și adăugat între blaturile fine și pufoase de prăjituri. Crema de alune cu cacao este un produs fără zahăr, care conține cu 12% mai puține calorii față de produsele similare cu zahăr, fără conservanți și fără coloranți.



9. Matcha - pe lângă faptul că matcha oferă o sumedenie de nutrienți, această pudră bogată în antioxidanți ajută și la îmbunătățirea aromei preparatelor în care este inclusă, precum ciocolată, prăjituri, budincă. Totodată, pudra de matcha stimulează metabolismul, îmbunătățește starea de spirit, energizează corpul și stimulează memoria.



10. Pudră de ganoderma - adăugată în prăjituri, pudra de ganoderma oferă un gust deosebit și totodată crește energia vitală care susține întregul organism. Deoarece conține peste 200 de elemente active precum minerale, vitamine, aminoacizi și proteine, aceasta îmbunătățește imunitatea, reduce semnele de stres, scade colesterolul, îmbunătățește funcțiile ficatului și reduce tensiunea arterială.



11. Pudră de roșcove - bogată în vitamine, minerale, fibre alimentare și calciu, pudra de roșcove este un antioxidant de excepție și un bun înlocuitor de cacao. Adăugată în prăjituri, pudra de roșcove aduce un aport de nutrienți. Totodată, aceasta prezintă un indice glicemic foarte mic și nu conține cofeină, gluten sau lactoză.



12. Pudră de mesquite - aliment natural complet, gustos și foarte bogat în fibre și proteine, pudra de mesquite este dulce și aromatică, putând fi folosită și ca îndulcitor în brioșe și prăjituri. Este benefică în lupta împotriva diabetului și ajută la menținerea zahărului din sânge.


Cam acestea sunt o parte dintre produsele naturale care se pot folosi pentru prepararea unor prăjituri sănătoase și delicioase, de care să se poată bucura întreaga familie, de la mic la mare, indiferent de afecțiunile pe care le are. În funcție de gusturi și de preferințe, Naturisti.ro pune la dispoziție o gama și mai variată de produse pe care cu siguranță le veți îndrăgi după prima întâlnire.
Voi ce alte ingrediente naturale folosiți în prăjiturile vegane și pe care le considerați indispensabile din deserturi?

Comentarii