Clorofila și suplimentele verzi - Suportul viu al naturii, pentru sănătate

Clorofila și suplimentele verzi - Suportul viu al naturii, pentru sănătate

Clorofila este un compus natural prezent în plantele și în legumele verzi, care ajută plantele să absoarbă energia de la soare și care le oferă culoarea verde. Acest pigment are și numeroase beneficii pentru sănătate fiind cunoscut ca o sursă naturală puternică de antioxidanți. De la promovarea unei digestii sănătoase până la stimularea imunității și detoxifierea organismului, suplimentele bogate în clorofilă devin din ce în ce mai populare în rândul celor care doresc să mențină un stil de viață sănătos.

Suplimentele verzi care conțin clorofilă sunt o modalitate excelentă de a obține o doză concentrată din acest antioxidant puternic. Unele dintre suplimentele de top bogate în clorofilă includ iarba de grâu, spirulina, chlorella și iarba de orz, dar lista poate continua. Regăsindu-se sub formă de pulbere, aceste suplimente sunt ușor de introdus în alimentație, oferind nu doar o aromă unică dar și o culoare spectaculoasă și o doză mare de nutrienți.

Iată un top al suplimentelor naturiste, bogate în clorofilă și cum contribuie ele la o viață sănătoasă, odată ce ajung în organism:

Iarba de grâu verde

Săracă în calorii, dar bogată în nutrienți, antioxidanți, vitamina C și vitamina E, iarba de grâu, numită și multivitamină a naturii, conține toate mineralele cunoscute de care organismul uman are nevoie. Antioxidanții prezenți în iarba de grâu luptă împotriva radicalilor liberi din organism, reduc stresul oxidativ și protejează împotriva afecțiunilor de sănătate precum artrita, cancerul și bolile neurodegenerative.

Principalele beneficii al consumului de iarbă de grâu
➤ ajută la scăderea nivelului de colesterol;
➤ ajută la prevenirea cancerului;
➤ combate și previne infecțiile;
➤ ajută la îmbunătățirea funcțiilor cognitive;
➤ reduce inflamația;
➤ îmbunătățește digestia și funcționarea organelor interne;
➤ crește numărul de globule roșii din sânge.

Vă invităm să descoperiți mai multe informații despre iarba de grâu, numită și „sângele verde” din articolul nostru de blog Iarba de grâu - miracolul mai puțin cunoscut al naturii.

Alfaalfa (lucerna)

Alfalfa, cunoscută mai mult după denumirea de lucernă, este o plantă consumată de mii de ani ca plantă furajeră pentru animale dar și pentru oameni. De-a lungul timpului, lucerna și-a dovedit multiplele beneficii pentru sănătate, fiind extrem de apreciată pentru valoarea sa nutritivă dar și utilizările variate. Cu un conținut extrem de bogat de Vitamina K, enzime, aminoacizi, fibre, oligoelemente (potasiu, calciu, fosfor, fier, magneziu, zinc), clorofilă, betacaroten, clorofila și vitaminele A, B1, B2, B6, C, D, E, U Alfalfa poate ajuta la menținerea nivelului de zahăr din sânge, datorită conținutului său ridicat de fibre și a capacității de a regla absorbția glucozei în organism. De asemenea, poate susține sănătatea sistemului digestiv, promovând digestia și prevenind constipația, datorită conținutului său ridicat de fibre.

Principalele beneficii al consumului de Alfaalfa (lucerna)
➤ contribuie la creșterea imunității, a puterii fizice și a poftei de viață;
➤ ajuta la scaderea febrei, fiind un excelent antipiretic;
➤ contribuie la detoxifierea organismului prin eliminarea toxinelor din tractul digestiv;
➤ previne sângerările și facilitează coagularea sangelui;
➤ ameliorează tulburările digestive și cronice prcum aciditatea, balonarea, inapetența, fiind un excelent laxativ și diuretic;
➤ îmbunătățește calitatea somnului;
➤ ajută la prevenirea osteoporozei;
➤ reduce nivelul de colesterol din sânge.

Chlorella

Chlorella, una dintre cele mai promițătoare alge verzi, se remarcă prin unicelularitatea sa și preferința pentru apele dulci. Această minunată algă se evidențiază prin conținutul său excepțional de proteine, atingând un impresionant procent de 60%. Mai mult decât atât, Chlorella este generoasă în vitamine, inclusiv vitamina B12, B2 (Riboflavina) și vitamina E. Pe lângă acestea, Chlorella furnizează toți aminoacizii esențiali, devenind astfel o sursă de încredere pentru necesarul de minerale, cum ar fi fierul și zincul, în cantități semnificative.

Principalele beneficii al consumului Chlorella
➤ contribuie la scăderea colesterolului și a trigliceridelor;
➤ ajută la refacerea celulelor sistemului nervos;
➤ ajută la scăderea în greutate;
➤ contribuie la echilibrarea metabolismului;
➤ ajută la stimularea funcțiilor hepatice;
➤ poate ajuta la încetinirea creșterii tumorilor;
➤ ajută la buna funcționare a sistemului digestiv;
➤ contribuie la remedierea afecțiunilor genitale;
➤ reduce stresul oxidativ.

Spirulina

Cu o istorie îndelungată și apreciată de mii de ani, spirulina a fost consumată de secole datorită proprietățile sale remarcabile dar și pentru conținutul său nutritiv excepțional.
Această microalgă a captat atenția vechilor azteci și, într-un mod uluitor, a revenit în centrul cercetărilor, fiind recunoscută ca un aliment super sănătos după ce NASA a folosit-o cu succes ca supliment alimentar pentru astronauții din misiunile spațiale.
Spirulina este deseori asociată cu numeroase beneficii, cum ar fi accelerarea metabolismului, reducerea nivelului de colesterol, susținerea pierderii în greutate și tratarea unor tulburări psihice precum anxietatea, depresia și deficitul de atenție. Însă, beneficiile consumului de spirulină nu se opresc aici.

Principalele beneficii al consumului de Spirulină
➤ scade nivelul colesterol rău și de trigliceride din sânge;
➤ contribuie la reglarea tensiunii arteriale;
➤ protejează organismul de stresul oxidativ;
➤ reduce simptomele rinitei alergice;
➤ ajută la scăderea în greutate;
➤ protejează și îmbunătățește starea ficatului;
➤ ajută la tratarea tulburărilor de dispoziție;
➤ îmbunătățește sănătatea inimii;
➤ susține sistemul imunitar;
➤ ajută la îmbunătățirea funcțiilor cognitive.

Ovăz verde

Cu o istorie străveche, ovăzul a fost considerat, de mii de ani, o comoară nutrițională bogată în proteine, minerale și vitamine esențiale. Până în ziua de astăzi, datorită cercetătorilor, ovăzul este recunoscut, apreciat și tot mai mult consumat datorită conținutul său generos de proteine de înaltă calitate dar și datorită prezenței mineralelor esențiale, precum calciul, magneziul și oligoelemente valoroase. Pe lângă acestea, ovăzul este o sursă importantă de vitamine. Pulberea de ovăz verde este extrem de apreciată deoarece se absoarbe rapid în organism și este metabolizată în doar câteva minute după administrare, oferindu-i organismului toți nutrienții, într-un timp foarte scurt.
Acest aliment versatil are potențialul de a sprijini sănătatea cardiovasculară, de a regla nivelul de zahăr din sânge, de a îmbunătăți digestia și de a stimula sistemul imunitar. Ovăzul este, prin urmare, mult mai mult decât un simplu ingredient de bază, fiind o alegere inteligentă pentru o dietă echilibrată și un stil de viață sănătos.

Principalele beneficii al consumului de ovăz verde
➤ ajută la fortificarea organismului în stări de astenie fizică și psihică;
➤ susține funcționarea tractului digestiv;
➤ contribuie la detoxifierea organismului;
➤ susține sănătatea urogenitală a femeii;
➤ contribuie la păstrarea elasticității vaselor de sânge;
➤ întărește sistemul imunitar;
➤ crește rezistența organismului în caz de stres și oboseală;
➤ oferă o stare generală de bine.

Moringa

Moringa, cunoscut și sub numele de "arborele miraculos", este o specie de arbore ce poate atinge înălțimi de 5-10 metri care se găsește în zonele submontane ale Himalayei. Acest arbore este recunoscut pentru proprietățile sale benefice, care se regăsesc în fiecare parte a sa. Frunzele sale sunt extrem de bogate în nutrienți esențiali, cum ar fi vitaminele A, C și E, minerale precum calciu și fierul, proteine și fibre alimentare. Aceste frunze sunt considerate una dintre cele mai nutritive plante de pe planetă.

Semințele de moringa conțin uleiul de moringa, care este apreciat pentru proprietățile sale antioxidante și antiinflamatorii iar rădăcinile și scoarța au fost folosite de secole în medicina tradițională pentru proprietățile lor antimicrobiene și antiinflamatorii.
Moringa este o resursă valoroasă în combaterea malnutriției, având potențialul de a contribui la suplimentarea necesarului de nutrienți și îmbunătățirea sănătății generale.

Principalele beneficii al consumului de Moringa
➤ ajută la stimularea sistemului imunitar;
➤ contribuie la îmbunătățirea sistemului circulator;
➤ este un bun adjuvant în curele de slabire;
➤ contribuie la creșterea vitalității și a energiei;
➤ ajută la îmbunătățirea sistemului circulator;
➤ combate îmbătrânirea prematură;
➤ contribuie la scăderea nivelului de zahăr din sânge;
➤ reduce inflamația;
➤ ajută la eliminarea apei din organism;
➤ ajută la scăderea tensiunii arteriale.

Fiecare dintre aceste suplimente verzi, sub formă de pulbere, se pot consuma în amestecuri alimentare, astfel încât introducerea lor în alimentație să se poată face cu ușurință. Desigur, fiecare are gust unic, mai puternic sau mai puțin puternic, dar beneficiile lor pentru sănătate sunt de-a dreptul impresionante.

Este important să alegem suplimente de calitate, care să fie obținute din surse naturale și să fie certificate organic iar introducerea lor în alimentație poate fi un complement valoros pentru un stil de viață sănătos, ajutându-ne să ne menținem vitalitatea și echilibrul intern.


Surse:

https://www.medicalnewstoday.com/

https://www.webmd.com/

https://www.reginamaria.ro/

https://www.csid.ro/

Comentarii