Remedii naturiste pentru îmbunătățirea memoriei

Stresul, alimentația nesănatoasă, tulburările afective, dezechilibrele hormonale sau tratamentele nepotrivite duc la scăderea memoriei.

Hidrocarbonați

Creierul funcționează cu glucoza rezultată din descompunerea carbohidraților. Dacă nu avem suficientă, începem să simțim oboseală și confuzie. Începe ziua cu un mic dejun sănătos!

Hrană pentru memorie

Vitaminele sunt extrem de importante pentru memorie. În special vitaminele B6, B12 și acidul folic sunt cele care protejează legăturile neuronale și celulele nervoase. Cele mai multe vitamine din complexul B se găsesc în cereale integrale.

Un nivel scăzut de concentrație de vitamine B determină o scădere a atenției și memoriei. Studiile au demonstrat faptul că întărirea memoriei este determinată în primul rând de vitamina C. Ea combate stresul și întărește organismul.

Acizii grași omega-3 ajută memoria pe termen lung, în timp ce grăsimile trans sunt nerecomandate, întrucât sunt asociate cu îngustarea vaselor de sânge în creier. Evită alimentele procesate (prăjeli, cipsuri, produse de patiserie-cofetărie etc). caută grăsimile bune din nuci, semințe, ulei de măsline etc.

Ginseng
Ginsengul are o acțiune benefică asupra memoriei, combătând epuizarea fizică și intelectuală. Această plantă tratează anemia, insomniile, tulburările de circulație sanguină și încetinește procesul de îmbătrânire. Cura cu ginseng protejează organismul de efectele stresului, crește rezistența la efort prelungit și sporește puterea de concentrare.

Pelin
Pelinul este o plantă care stimulează sistemul nervos central și care în același timp este eficientă în congestia cerebrală. De aceea este recunoscut ca un tonic cerebral foarte puternic.

Atenție! Infuzia cu pelin nu este recomandată femeilor însărcinate și persoanelor cu afecțiuni nervoase.

Rozmarin

Rozmarinul este recunoscut ca unul dintre cele mai eficiente remedii împotriva oboselii mentale și a uitării. Planta se numără printre puținele remedii cu efect psiho-stabilizant, având rolul de a ne reechilibra nervos.

Ginkgo biloba

Principiile active ale acestei plante sunt moleculele numite ginkgolide, care provoacă dilatarea vaselor sanguine care irită creierul, ceea ce facilitează oxigenarea și alimentarea lui. Cercetătorii au demonstrat că ginkgo biloba are capacitatea să întârzie îmbătrânirea cerebrală.

Ceai verde

Extractele de ceai verde stimulează conexiunile creierului. Oamenii de știință de la Universitatea din Basel, Elveția au observat o îmbunătățire considerabilă a funcționării memoriei după ce participanții la studiu au băut ceai verde.

Cercetarea indică faptul că ceaiul verde ar putea fi utilizat pentru tratarea pierderilor de memorie cauzate de tulburări psihiatrice, precum și în cadrul unor terapii de recuperare.

Salvia

Salvia are beneficii uimitoare asupra creierului, acționând puternic asupra cortexului cerebral. Această plantă reduce oboseala psihică și recuperează memoria,dar are și marea capacitate de a crește puterea de concentrare.

Menta

Studiile au arătat că ceaiul de mentă nu este bun doar pentru calmarea durerilor de cap, ci și pentru creșterea memoriei de scurtă și lungă durată. Efectul de stimulare a memoriei este foarte rapid.

Sursă articol: naturavindecatoare.ro

Comentarii