Secretele ciupercilor Reishi, Cordyceps, Chaga și Coama Leului - Miracole ale naturii pentru sănătate

Încă din cele mai vechi timpuri, oamenii au recunoscut puterea vindecătoare a ciupercilor și le-au folosit ca remedii naturale pentru diverse afecțiuni. Acest fapt a făcut ca astăzi, o mulțime de ciuperci să își câștige din ce în ce mai multă popularitate, tocmai datorită proprietăților lor extraordinare. Printre aceste ciuperci se numără și ciupercile Reishi, Cordyceps, Chaga și Coama Leului, despre care vom afla astăzi mai multe informații.

Ciupercile Reishi

Reishi este o ciupercă rară, cu proprietăți terapeutice remarcabile, recomandata pentru buna funcționare a întregului organism, pentru normalizarea procesului de diviziune celulară și pentru funcționarea normală a circulației cerebrale și periferice. Numită adesea „ciuperca nemuririi" în tradiția orientală, ciuperca Reishi este apreciată în medicina tradițională chineză pentru proprietățile sale adaptogene, ceea ce înseamnă că ajută organismul să se adapteze la stres. Aceste ciuperci conțin polizaharide, peptide și triterpenoide, care sunt responsabile pentru unele dintre beneficiile pe care le oferă organismului. De asemenea, conțin fibre alimentare și diverse minerale, vitamine și aminoacizi. Cercetările sugerează că Reishi poate îmbunătăți imunitatea, prin stimularea celulelor albe ale sângelui și a altor componente ale sistemului imunitar. Mai mult decât atât, Reishi este cunoscută pentru potențialul său de a îmbunătăți calitatea somnului și a reduce anxietatea și oboseala.

Știați că guvernul japonez recunoaște Reishi ca tratament oficial pentru cancer?

Dacă sunteți în căutarea unei pulbere ECO de ciuperci Reishi, vă invităm să descoperiți produsul nostru, marca Naturiști - Ciuperci Reishi pulbere ECO - 100 g.

Cum se consumă?
Se recomandă consumul de 1-3g de pulbere de Reishi dimineața, pe stomacul gol, cu multă apă. Consumul împreună cu vitamina C ajută organismul să asimileze ingredientele active din Reishi.

De asemenea, pudra de Reishi se poate adaugă și în băuturi (sucuri, smoothie-uri) și chiar și în mâncăruri.

Deoarece are un gust amar și lemnos, s-ar putea ca gustul să nu fie pe placul tuturor, motiv pentru care pudra de Reishi se poate adaugă și în băuturi (sucuri, smoothie-uri) și chiar și în mâncăruri.


Ciupercile Cordyceps

Cordyceps, o ciupercă care crește în locurile izolate din Tibet, la altitudini de peste 3500 m, este o ciupercă cu o istorie lungă în medicina tradițională chineză, fiind considerată una dintre cele mai rare și mai prețuite ciuperci, folosită în Medicina Tradițională Chineză. Această ciupercă. este cunoscută pentru capacitățile sale de a îmbunătăți energia și performanța fizică. Această afirmație a atras prima dată titlurile în anii '90, când sportivii chinezi de atletism au obținut mai multe recorduri mondiale, iar antrenorul lor și-a atribuit succesul suplimentelor care conțin cordyceps.

Cordyceps ajută, de asemenea, la menținerea sănătății inimii și plămânilor, la creșterea capacității de adaptare a organismului la factorii de stres fizici, psihici sau imunitari, la creșterea libidoului, la îmbunătățirea calității și cantității lichidului spermatic, la reducerea simptomatologiei în reacțiile alergice, la reducerea anemiei în chimioterapie, la reducerea nivelului colesterolului total. De asemenea, ciupercile Cordyceps poate avea proprietăți anti-îmbătrânire și antitumorale.

Dacă sunteți în căutarea unei pulbere de ciuperci Cordyceps, vă invităm să descoperiți produsul nostru, marca Naturiști - Ciuperci Cordyceps pulbere - 100 g.

Cum se consumă?
Se recomandă consumul a 1-3 lingurite/zi, dizolvate în apă sau în suc de fructe.

Ciupercile Chaga

Chaga este o ciupercă care crește pe trunchiurile copacilor de mesteacăn, în climat rece, extrem de bogată în antioxidanți, care protejează celulele împotriva daunelor cauzate de radicalii liberi. În medicina populară rusă, Chaga este folosită pentru îmbunătățirea sănătății digestive, a imunității și pentru combaterea inflamației. Se spune că acest "diamant al pădurii" poate ajuta chiar și la menținerea unui ten sănătos și strălucitor. Consumul de ciuperci chaga ca parte a unei diete sănătoase și echilibrate poate ajuta la reducerea stresului oxidativ, la scăderea colesterolului „rău” și la sprijinirea funcției imunitare. De asemenea, pentru cei cu rezistență la insulină, sindrom ovarian polichistic sau diabet de tip 2, utilizarea ciupercii chaga poate ajuta la reducerea nivelului de zahăr din sânge.

În ceea ce privește gustul, trebuie să știți faptul că ciupercile Chaga nu au gust de ciuperci tradiționale, ci, mai degrabă, prezintă un gust amar, cu aromă de vanilie.

Dacă sunteți în căutarea unei pulbere ECO de ciuperci Chaga, vă invităm să descoperiți produsul nostru, marca Naturiști - Ciuperci Chaga pulbere ECO - 125 g

Cum se consumă?
Se recomandă consumul a 1 - 2 grame de pulbere de Chaga pe zi, diluate în 300 ml de apă.

Ciuperca Coama Leului

Ultima, dar nu cea din urmă, ciuperca Coama Leului, este o ciupercă cu aspect unic, mare, albă, umplută, care seamănă cu coama unui leu matur sau cu mănunchiurile de păr ale unui leu. Această ciupercă a fost folosită în Asia de Est de secole, atât ca hrană cât și ca medicament, datorită conținutului de substanțe bioactive, care au multe efecte benefice asupra organismului, în special asupra creierului, inimii și intestinului.

Conform unui articol publicat în Journal of Restorative Medicine, sistemele medicale chineze și japoneze folosesc ciuperca coama leului, în mod tradițional, pentru a fortifica splina, a hrăni intestinul și, în prezent, pentru a trata cancerul.

Studiile sugerează că ciuperca Coama Leului poate stimula funcția cognitivă, poate îmbunătăți memoria și concentrarea. Este, de asemenea, cunoscută pentru capacitatea sa de a susține sănătatea sistemului nervos și gastrointestinal. Datorită efectelor sale asupra sistemului nervos central, coama de leu este folosită și în medicina tradițională chineză pentru insomnie și slăbiciune musculară sau pentru simptomele de IQ scăzut.

Dacă sunteți în căutarea unei pulbere ECO de ciuperci Coama Leului, vă invităm să descoperiți produsul nostru, marca Naturiști - Ciuperca Coama Leului pulbere ECO - 125 g

Cum se consumă?
Se recomandă consumul a unei lingurițe de pulbere, dizolvată în apă, smoothie sau suc de fructe.

Așadar, ciupercile Reishi, Cordyceps, Chaga și Coama Leului sunt veritabile comori ale naturii, oferindu-ne beneficii extraordinare pentru sănătatea noastră. Rețineți totuși că, în timp ce beneficiile acestor ciuperci sunt promițătoare, acestea nu sunt remedii universale. Înainte de a începe orice regim de suplimente, este întotdeauna o idee bună să discutați cu medicul vostru. Sănătatea este o călătorie și fiecare pas pe care îl facem este important.


Surse:

https://www.webmd.com/

https://www.medicalnewstoday.com/

https://health.clevelandclinic.org/

https://www.everydayhealth.com/

Comentarii