Tendinţe 2019 în sport: ce antrenamente preferă românii

În ceea ce priveşte sedentarismul, România se află încă pe locul 2 în Europa.

Mai exact, doar 5 din 100 de români merg la o sală de fitness, dar cu toate astea, interesul acestora pentru un stil de viaţă sănătos a fost în creştere în anul 2018.

Cei mai mulţi au preferat ca începând cu anul trecut să meargă la antrenamente de grup în detrimentul celor individuale, clasele de sport tematice sau sălile de sport concept, de tip funcţional fitness, fiind cele mai căutate. Unul dintre antrenorii unor astfel de clase a explicat fenomenul, subliniind că şi în 2019 se menţine această tendinţă, potrivit cererii de abonamente.

“Antrenamentele de grup te motivează şi te mobilizează mai mult decât antrenamentele individuale deoarece apare ,,concurenţa", oamenii care luptă alături de tine pentru acelaşi obiectiv. Când eşti tentat să laşi ritmul mai jos, devii conştient că cel de lângă tine câştigă teren, devine mai fit, îşi atinge obiectivele mai repede, şi astfel se mobilizezi să ţii pasul. Apoi, cel puţin la clasele noastre de la Bodyshape, există şi susţinerea reciprocă între participanţi. Suntem ca o familie, iar atmosfera este foarte energizantă. Am gândit toate exerciţiile să fie şi eficiente şi distractive, astfel încât nimeni să nu le perceapă ca pe o corvoadă”, explică Mădălin Pahonţu, Bodyshape Transformation Coach.

Antrenamente individuale vs. antrenamente de grup

antrenamente de grup

În cazul antrenamentelor individuale, şansele să-ţi pierzi interesul şi motivaţia sunt mai mari, chiar dacă ai alături un antrenor personal.

”Ca şi comparatie, la antrenamentele individuale există şanse mari să îţi pierzi rapid motivaţia. Chiar şi având un antrenor personal, acesta având zile cu mai puţin entuziasm şi dedicaţie.

Antrenamentele de grup lucrează grupe musculare pe care vrem să le antrenăm dar şi pe cele pe care nu le lucrăm cu atât de multă plăcere în mod obişnuit.

La clasele de grup, mulţumită atmosferei şi a motivaţiei colective, le executăm mai uşor în comparaţie cu antrenamentele individuale unde, în anumite zile nu avem voinţă şi plăcere de a le urma.

În viaţă este foarte important factorul social, prietenii şi oamenii cu care ne înconjurăm. Este valabil şi atunci când facem sport. Sunt puţine cazurile când oamenii reuşesc să fie eficienţi şi constanţi la sală, pe termen lung, pe cont propriu.

La antrenamentele de grup se leagă noi prietenii, unele chiar foarte puternice deoarece aceşti oameni au destul de multe lucruri în comun, iar primul este sportul şi un stil de viaţă cât mai sănătos. De aici, din aproape în aproape, se descoperă şi alte lucruri comune care îi apropie.

În 2018, antrenamentele de grup, de tip Bodyshape, au fost preferate de majoritatea celor care au vrut să slăbească şi să se menţină în formă.

Tendinţa se menţine în 2019, având în vedere cererea mare de abonamente de acest tip”, povesteşte Mădălin Pahonţu.

Sursă articol: csid.ro

Comentarii