Beneficiile consumului de MCT C8 - Extras din ulei de cocos Bio

Cu siguranță mulți dintre voi ați auzit despre trigliceride, despre rolul acestora și cum afectează ele organismul. Ei bine, trigliceridele sunt lipide, sau grăsimi, care se găsesc în sânge. Acestea sunt denumite după structura lor chimică, respectiv după lungimea lanțurilor de acizi grași, existând trigliceride cu lanț mediu, denumite MCT, sau trigliceride cu lanț lung, denumite LCT. În dieta fiecăruia dintre noi, majoritatea grăsimilor sunt formate din acizi grași cu lanț lung, care conțin între 13-21 de atomi de carbon. Diferite de acestea sunt MCT-urile, fiind compuse din 6-12 atomi de carbon care conțin, în cantități diferite, următorii acizi:

  • C6 - acid caproic
  • C8 - acid caprilic
  • C10 - acid capric
  • C12 - acid lauric.

Interesul pentru MCT a crescut în ultimii ani, în special în rândul culturiștilor și al sportivilor, deoarece acesta reprezintă o sursă sănătoasă, rapidă și excelentă de energie, datorită numărului mai scăzut de atomi de carbon dar și a acizilor prezenți. Trigliceridele cu lanț mediu sunt digerate mult mai repede și mai ușor de către organism decât alte tipuri de grăsimi, deoarece necesită cantități mult mai mici de enzime și de acizi biliari, pentru absorbția intestinală.

Ce este MCT?

Trigliceridele cu lanț mediu (MCT) sunt grăsimi care se găsesc în alimente, sursa principală fiind uleiul de cocos, care, sunt metabolizate diferit de către organism față de trigliceridele cu lanț lung (LCT). Astfel, trigliceridele au două scopuri principale: fie de a fi arse, pentru obținerea energiei, fie de a fi stocate ca grăsime corporală. Dacă vorbim despre trigliceridele cu lanț mediu, datorită lungimii mai scurte a lanțului MCT, acestea sunt rapid descompuse și absorbite în organism, spre deosebire de LCT-uri, care ajung să fie stocate în țesuturile din organism, crescând astfel riscul de afecțiuni cardiace sau accidente vasculare cerebrale. Având capacitatea de a se descompune mult mai rapid, probabilitatea ca MCT-urile să fie stocate sub formă de grăsime este redusă. Din acest motiv, MCT-urile pot ajuta la pierderea în greutate, prin reducerea aportului de calorii, prin creșterea saturației și prin arderea caloriilor.

Beneficii ale consumului de uleiuri MCT

  • ajută la reducerea nivelului de colesterol;
  • crește nivelul de antioxidanți;
  • ajută la scăderea nivelului de zahăr din sânge;
  • îmbunătățește funcția creierului datorită cetonelor pe care le produc și care acționează ca o sursă alternativă de energie pentru creier;
  • ajută la tratarea diverselor afecțiuni precum indigestie sau boli ale ficatului;
  • se asimilează ușor în organism fără a fi nevoie de bilă;
  • prezintă un efect ketogenic puternic;
  • prezintă efect antibacterian și antiviral;
  • ajută la reducerea și controlul apetitului;
  • combate candidoza;
  • blochează sinteza de noi grăsimi;
  • îmbunătățește calitatea unghiilor și a părului;
  • ajută în caz de depresie și de ADHD;
  • menține sănătatea vaselor de sânge.

Unul dintre produsele care a reușit să extragă cel mai bine toate elementele benefice pe care le aduc MCT-urile organismului nostru, este uleiul MCT C8, de la Naturisti, 100% natural. Compoziția acestui ulei se bazează în principal pe acidul caprilic (C8), care este responsabil pentru furnizarea unei doze mari de energie, într-un timp destul de scurt după consum.



Beneficiile uleiului MCT C8:

  • susține arderea grăsimilor;
  • susține în mod eficient procesul de producție al cetonelor;
  • prezintă efect antiviral și antibacterian;
  • reduce pofta de mâncare;
  • susține concentrarea și memoria;
  • susține procesul de ardere a grăsimilor și de reconstrucția musculară;
  • este eficient atât pre, cât și post-antrenament.

Deoarece este un produs atât incolor cât și inodor și insipid, poate fi adăugat cu lejeritate în orice preparat, în special în salate, shake-uri, smoothie-uri, cafea și alte băuturi, sau poate fi consumat ca atare, cu scopul de obținere a acizilor grași benefici. Cu toate că se poate adăuga în orice preparat, uleiul MCT C8 nu este recomandat a fi utilizat pentru prăjit deoarece punctul de ardere este destul de scăzut.


Astfel, fiind un produs 100% natural, realizat din extras din ulei de nucă de cocos bio, uleiul MCT C8 de la Naturisti este un supliment alimentar vegan și vegetarian, numai bun pentru toți cei care au nevoie de un boost de energie sănătoasă, pentru întreaga zi.


Surse:

https://www.healthline.com/

https://www.dropanfbomb.com/

Comentarii

Articole similare

9 beneficii ale sfeclei roșii
9 beneficii ale sfeclei roșii
Sfecla, mult cunoscuta legumă din zilele noastre, este consumată încă din timpuri preistorice. Cultivată la început în Babilon și Iran, în urmă cu mii de ani, datorită gustului deosebit pe care îl...