Cum să îți construiești un scut imunitar puternic cu ajutorul produselor naturiste

Imunitate, sistem imunitar, întărirea imunității, imunizare și multe alte expresii asemănătoare sunt pe buzele tuturor, odată cu scăderea temperaturilor. În această perioadă, organismul uman este pus la mare încercare deoarece este expus unui număr mare de virusuri și bacterii, care circulă mai ușor prin aer și care rezistă mult mai bine la temperaturi scăzute. Știm deja că temperatura scăzută și umiditatea sunt doi factori cheie în răspândirea mai accentuată a bolilor iar preferințele oamenilor de a se aduna în grupuri mai mari și în spații închise pot duce, de asemenea, la o creștere a riscului de îmbolnăvire. Tocmai din aceste considerente, fiecare dintre noi trebuie să acordăm o mare atenție sistemului imunitar și să pregătim organismul pentru atacul acestor pericole, care circulă nevăzute printre noi.


Pași pentru imunizare și pentru întărirea imunității

Un stil de viață sănătos este piatra de temelie a unui sistem imunitar puternic. Alimentația echilibrată, exercițiile fizice regulate, somnul odihnitor și gestionarea stresului sunt doar câteva dintre aspectele care contribuie la fortificarea mecanismelor noastre de apărare în mod natural. Informații mai detaliate despre aceste aspecte găsiți în articolul nostru Cum sa-ti intaresti imunitatea pe timp de iarna. Însă, aceste modalități pot să nu fie de ajuns în această perioadă de tranziție, de la un sezon la altul. Atunci când vorbim despre imunizare, trebuie să ne gândim la un proces mai complex, mai blând și mai natural, prin care organismul învață să se apere împotriva anumitor agenți patogeni. Vaccinurile sunt, desigur, un instrument esențial pentru imunizare, însă este esențial să acționăm și în direcția unui tip de imunizare natural, care să susțină și să fortifice organismul.

Întărirea imunității înaintea sezonului rece se poate face în mod natural, cu ajutorul suplimentelor alimentare dar și cu ajutorul unei diete corecte și bogată în nutrienți.

În ceea ce privește alimentația, există o serie de alimente care sunt adevărați aliați ai sistemului nostru imunitar. Vitamina C din citrice, vitamina D din pește, zincul din semințe și nuci, sunt doar câteva exemple de nutrienți esențiali care ne pot ajuta să ne menținem sănătatea și să ne protejăm împotriva infecțiilor.

În ceea ce privește suplimentele alimentare, atunci când vine vorba despre lupta împotriva virusurilor și a bacteriilor și despre întărirea imunității, natura ne oferă o gamă variată de aliați. Noi, naturisti.ro venim cu o serie de recomandări naturiste, menite să sprijine și să întărească sistemul imunitar în pregătirea pentru sezonul rece. Acestea sunt:

1. Propolis + Vitamina C

Propolis + Vitamina C reprezintă o combinație puternică și eficientă care combină beneficiile propolisului, o sursă bogată de bioflavonoide, cu puterea vitaminei C, care este adesea asociată cu o imunitate puternică și o sănătate generală optimă, creând astfel un aliat de nădejde pentru sistemul imunitar. Bioflavonoidele și vitamina C își potențează reciproc efectele. Așadar, ele stimulează sistemul imunitar, cresc rezistența organismului față de bolile infecto-contagioase, mențin și îmbunătățesc randamentul fizic și au, totodată, un rol important în respirația celulară.
Acest produs este recomandat atât adulților cât și copiilor cu vârsta de peste 3 ani, fiind un produs excelent de consumat ca un prim pas în procesul de imunizare a organismului.

2. Immunity STEM

Celulele stem au captat atenția comunității științifice și a publicului larg datorită potențialului lor remarcabil de regenerare și reparare a țesuturilor. Herbagetica aduce în prim-plan un produs inovator, care utilizează puterea celulelor stem pentru a susține și fortifica sistemul imunitar. Immunity STEM este un supliment alimentar care stimulează producția de celule stem, având un rol activ în susținerea sistemului imunitar și în stimularea producției de interferon. Acesta conține Alga AFA, renumită pentru formula sa echilibrată și complexă de nutrienți, care este îmbogățit cu extracte de Ganoderma, Ginseng, Gheara-mâței, Spirulina și Chlorella, toate recunoscute ca puternice imunostimulatoare. Immunity STEM contribuie la protejarea organismului, susține funcționarea normală a sistemului imunitar, protejează organismul împotriva stresului fizic, psihic și oxidativ, îmbunătățește funcția hepatică și stimulează acțiunea chimioterapiei și radioterapiei, diminuând totodată efectele secundare severe.

3. Vitamina C (Acid ascorbic L)

Atunci când vorbim despre imunitate, există un nutrient care se evidențiază în mod constant ca fiind un pilon de bază în susținerea și întărirea sistemului imunitar - Vitamina C. Această vitamină contribuie nu doar la fortificarea sistemului imunitar dar și la sănătatea pielii, a oaselor și la buna funcționare a proceselor metabolice. Vitamina C este, de asemenea, cunoscută pentru capacitatea sa de a facilita absorbția fierului în organism și de a regla nivelurile de glicemie și colesterol. Este un aliat de nădejde în lupta împotriva efectelor stresului oxidativ și a radicalilor liberi, contribuind la scăderea toxicității plumbului în mod semnificativ. Cu o formulă pură, 100% acid ascorbic, acest supliment sub formă de pulbere ne oferă o modalitate eficientă de a integra vitamina C în rutina noastră zilnică. Se poate adăuga câte o linguriță de pulbere de vitamina C într-un pahar cu apă, în ceai sau chiar în smoothie-ul preferat.

4. Imunitate adulți și copii peste 7 ani - Pachet promoțional PlantExtrakt

Sănătatea familiei este o prioritate pentru fiecare dintre noi, iar protejarea și susținerea sistemului imunitar al fiecărui membru devine esențială, mai ales în această perioadă. Pachetul pentru Imunitate adulți și copii de peste 7 ani de la PlantExtrakt combină produse și extracte naturale, fiind special formulate pentru a răspunde nevoilor specifice atât ale adulților cât și ale copiilor.
Pachetul pentru imunitate este format din Imunogrip Plus și Imunorezistan Forte, produse 100% naturale, care combină un mix echilibrat de vitamine, minerale și extracte naturale, pentru a asigura o protecție cuprinzătoare și pentru a menține sănătatea atât în sezonul rece cât și pe tot parcursul anului, pentru toți membri familiei.

5. ImmunoHelp

Viața modernă vine adesea la pachet cu stres și suprasolicitare, atât fizică cât și psihică, aspecte care pot avea un impact negativ asupra sistemului nostru imunitar. În astfel de momente, este esențial să oferim organismului nostru suportul necesar pentru a face față provocărilor și pentru a ține imunitatea la nivel înalt. ImmunoHelp este un aliat de nădejde în această luptă, deoarece combină ingrediente active precum Goldenseal, Turmeric, Frunze de măslin, Astragalus, Ceai verde, Ghimbir și Propolis, toate cunoscute pentru proprietățile lor benefice în susținerea și fortificarea sistemului imunitar.

Fie că vorbim despre perioadele de tranziție de la un anotimp la altul, sau că ne referim la momentele în care organismul este pus la încercare din cauza stresului, ImmunoHelp acționează sinergic pentru a sprijini sistemul imunitar, ajutându-l să lupte împotriva agenților patogeni și să mențină integritatea și funcționalitatea mucoaselor. Acest supliment este recomandat pentru toate categoriile de vârstă: tineri, adulți și vârstnici.

6. Imunorezistan Junior - răceală și gripă

Când vine vorba despre sănătatea celor mici, prevenția este cheia. Copiii sunt adesea expuși la o varietate de virusuri și bacterii, în special în colectivități, iar sistemul lor imunitar învăță și se dezvoltă prin fiecare interacțiune cu acestea. În acest context, Imunorezistan Junior răceală și gripă vine în sprijinul părinților și al celor mici, oferind un suport natural și eficient în perioadele cu risc crescut de îmbolnăvire.
Cu un amestec de extracte naturale, precum Echinacea purpurea și Coacăz negru, acest supliment 100% natural, produs în România în laboratoarele PlantExtrakt, este recomandat pentru a sprijini sistemul imunitar al celor mici, pentru a revigora organismul slăbit și pentru a crește rezistența organismului la boală.

7. Quercetin Immune Complex

Quercetin Immune Complex este un supliment alimentar ce combină puterea quercetinei cu beneficiile vitaminelor C, D3 și zinc. Vitamina C, cunoscută drept „vitamina imunității“, crește eficiența quercetinei, în vreme ce quercetina este un ionofor de zinc. Cu alte cuvinte, quercetina permite pătrunderea zincului în celule, acolo unde acesta își exercită acțiunea antivirală. În completarea acestora, vine vitamina D3, esențială pentru un sistem imunitar sănătos. Acest supliment nu numai că susține sistemul imunitar dar și ajută la reducerea simptomelor și la durata răcelilor și gripei. Quercetin Immune Complex reunește cei mai studiați nutrienți cu acțiune pe întărirea sistemului imunitar având totodată și un impact pozitiv asupra sănătății sistemului cardiovascular și a clarității mentale.

Imunizarea și menținerea unui sistem imunitar puternic sunt esențiale, mai ales în sezonul rece, când suntem mai expuși la virusuri și bacterii. Prin adoptarea măsurilor necesare pentru întărirea imunității înainte de începerea sezonului rece, ne putem asigura că atât noi cât și membrii familiei, de la mic la mare, suntem protejați și pregătiți. Suplimentele alimentare, precum cele pe care le-am explorat împreună în acest articol, reprezintă aliați de nădejde în misiunea noastră de a ne păstra organismul puternic și rezistent în fața provocărilor.

Desigur, pe lângă acestea, sunt și alte suplimente benefice atât pentru adulți cât și pentru copii, care sunt incluse în Campania Națională de Imunizare de pe naturiști.ro.

Să fim bine, să fim pregătiți și să îmbrățișăm cu încredere și sănătate fiecare anotimp!

Comentarii